صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۶۶۴۰
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲
آیت‌الله العظمی نوری همدانی:

گروه حوزه‌های علمیه: مرجع تقلید شیعیان جهان تاکید کرد: امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه مطالبی را فرموده‌اند که از جمله مسایل حقوقی آن می‌تواند الگو برای بشریت دوره معاصر باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی، امروز سوم آبان ماه در درس خارج فقه و اصول خود در مسجد اعظم گفت: ظلم و فقر و جهل از دید نهج‌البلاغه سه عامل انحطاط یک جامعه است و بر عکس آن عدل، و رفاه و علم عامل رشد و توسعه یک جامعه است.

وی افزود: خداوند از علما عهد گرفته است که با ظالم مبارزه کنند و به مظلومان کمک کنند؛ امام علی(ع) در نهج‌البلاغه فرموده است که اگر هفت اقلیم روی زمین و هر آنچه در آن است به من بدهند برای اینکه از دهان مورچه‌ای دانه بگیرم این کار را نخواهم کرد.

این مرجع تقلید تصریح کرد: همان‌طور که قرآن تحریف نشده نهج‌البلاغه نیز تحریف نشده است و مطالب آن در مورد حقوق بشر می‌تواند الگویی برای دنیا باشد؛ از جمله مطالب ارائه شده حقوق متقابل فرد مسلمان در برخورد با مسلمان دیگر است.

آیت‌الله نوری همدانی عنوان کرد: همچنین امام در تعبیری به این مضمون فرموده‌اند که حاضرم مرا بر روی خارهای تند و تیز در دنیا بکشانند و روی آن بخوابم ولی در روز قیامت خدا را در حالی که ظلمی بر گردن من است ملاقات نکنم. 

وی تاکید کرد: در دنیای کنونی سلطه‌گران به نام حقوق بشر مستضعفان را لگدمال می‌کنند و برخی کشورها مانند ایران را هم متهم می‌کنند و در  میانمار نیز این همه جنایت راه انداخته‌اند و همه مسلمین در برابر آن مسئول هستند.