به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی امروز(شنبه ششم آبان) در دیدار «مبارک ناصر مبارک» سفیر جدید اکردیته تانزانیا، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقمند است سطح روابط و همکاریهای خود را با تانزانیا افزایش دهد.
رئیسجمهور گفت: کشور تانزانیا دروازه مهمی برای اتصال به شرق قاره آفریقا است و با توجه به موقعیت و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط دو کشور از اهمیت منطقه ای برخوردار است. ظرفیتهای زیادی برای توسعه روابط ایران و تانزانیا از جمله در حوزه معادن و انرژی وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در این زمینه در اختیار تانزانیا قرار دهد.
مبارک ناصر مبارک، سفیر جدید اکردیته تانزانیا، نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود، با بیان اینکه تانزانیا برای تقویت روابط سیاسی و اقتصادی خود با ایران اهمیت بسیار زیادی قایل است، گفت: جمهوری اسلامی ایران پیشرفتها و دستاوردهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف علمی و فنی بویژه انرژی دارد و امیدوارم بتوانیم از تجربیات ایران در حوزههای مختلف بهرهمند شویم.
روحانی همچنین در دیداری جداگانه و هنگام دریافت استوارنامه «ام شریف انیس»، سفیر جدید سریلانکا در تهران نیز، بر ضرورت تلاش در راستای توسعه، تقویت و تحرک در مناسبات و همکاریهای تهران – کلمبو تأکید کرد.
رئیسجمهور با اشاره به ضرورت توسعه روابط بانکی ایران و سریلانکا در راستای گسترش مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور، اظهار امیدواری کرد با تلاش مسئولان دو کشور، روابط و همکاریهای ایران و سریلانکا به نفع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.
«ام شریف انیس»، سفیر جدید سریلانکا، نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهور کشورمان، به روابط دیرینه ایران و سریلانکا در بخشهای مختلف فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی، اشاره کرد و بر ضرورت اهتمام و تلاش برای توسعه و تحرک در روابط و همکاریهای دو کشور تأکید کرد.
سفیر جدید سریلانکا همچنین با بیان اینکه توسعه روابط و مناسبات دوستانه با ایران مبنای سیاست خارجی سریلانکا است، خواستار افزایش حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ایران در پروژههای سرمایهگذاری سریلانکا شد.
همچنین روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه «کیو نوروانتو»، سفیر جدید فنلاند در تهران، با اشاره به ظرفیتها، توانمندیها و پیشرفتهای دو کشور در بخشهای مختلف از جمله، صنعتی و علمی، اظهار کرد: افزایش ارتباط و همکاریهای علمی و فناورانه ایران و فنلاند مفید و حائز اهمیت خواهد بود.
رئیسجمهور، روابط ایران و فنلاند را مثبت و رو به گسترش دانست و بر ضرورت
تلاش در راستای توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای تجاری، اقتصادی، فرهنگی
و سیاسی تهران – هلسینکی تأکید کرد.
روحانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز ظرفیتهای خوبی برای سرمایهگذاری در ایران وجود دارد و کارآفرینان و سرمایهگذاران فنلاندی هم میتوانند در این بخشها حضور فعال داشته باشند.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به جاذبههای گسترده طبیعی، تاریخی و فرهنگی در ایران و فنلاند بر توسعه روابط دو ملت و تقویت گردشگری میان دو کشور تأکید کرد.
کیو نوروانتو، سفیر جدید فنلاند، نیز ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهوری کشورمان، حضور در جمهوری اسلامی ایران به عنوان سفیر کشور فنلاند را برای خود مایه افتخار دانست و گفت: روابط تهران – هلسینکی در سالهای اخیر رو به توسعه بوده و مقامات عالیرتبه دو کشور ارتباط و رایزنیهای خوبی با هم داشتهاند.
سفیر جدید فنلاند با اشاره به تعاملات رایزنیها و توافقات انجام شده میان سرمایهگذاران، فعالان اقتصادی و هیأتهای تجاری ایران و فنلاند بر ضرورت اهتمام در راستای اجرای توافقات انجام شده، تأکید کرد.