صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۷۸۶۱
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲

گروه بین‌الملل: آموزش قرآن با استفاده از کتابت آیات بر روی لوح‌های چوبی به‌عنوان سنتی دیرینه در آموزش قرآن، هنوز یکی از شیوه‌های رایج آموزشی در مکتب‌خانه‌های استان «بحر الاحمر» مصر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «صدی البلد»؛ کتابت آیات قرآن بر روی لوح‌های چوبی و شماره‌گذاری آن‌ها با زغال سنگ، جوهر و آتش به صورتی که لمس آن بدون وضو ایرادی نداشته باشد، هنوز یکی از سنت‌های رایج آموزش قرآن در استان «بحرالاحمر» مصر به شمار می‌رود.

شیخ طاهر سدو، یکی از شیوخ قبائل جنوب مصر، در این باره گفت: فعالیت مکتب‌خانه‌های سنتی قرآن که در زبان محلی «خلاوی» نامیده می‌شود، در جنوب مصر همچنان رایج است و یکی از مهم‌ترین مراکز برای آموزش حفظ قرآن به شمار می‌رود.

وی افزود: برای هر قرآن‌آموز یک لوح چوبی حاوی آیات قرآن اختصاص داده می‌شود و تبادل این لوح‌ها میان کودکان پس از اطمینان‌یافتن استاد از حفظ آیات از سوی قرآن‌آموز، صورت می‌گیرد.

سدو افزود: این لوح‌های چوبی غالبا دربردارنده سوره‌های کوتاه قرآن است و کودک با آن‌ها حفظ قرآن را آغاز می‌کند و نیز با حروف ابجد قبل از ورود به مدرسه آشنا می‌شود. در ایام بازگشایی مدارس، مکتب‌خانه‌ها پس از نماز عصر برنامه‌های خود را ادامه می‌دهند.

محمد زین احد، یکی از اهالی و شاگردان این مکتب‌خانه‌ها در جنوب مصر گفت: هر مکتب‌خانه  استاد مختص به خود دارد که مسئول آموزش حفظ قرآن کریم به 15 تا 20 قرآن‌آموز است.

وی اظهار کرد: تاکنون ده‌ها نفر از اهالی این منطقه از طریق این مکتب‌خانه‌ها توانسته‌اند کل قرآن کریم را حفظ کنند/.