صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۹۸۴۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱
در آتن منتشر شد؛

گروه بین‌الملل: دومین کنفرانس بین‌المللی «تنوع‌گرایی فرهنگی و دینی و همزیستی مسالمت‌آمیز در خاورمیانه» كه به همت وزارت خارجه یونان در آتن برگزار شده بود، با انتشار بیانیه‌ای به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در برخی از بخش‌های این بیانیه آمده است:
 
- شرکت‌کنندگان در این همایش بین‌المللی تأکید كردند که این همایش می‌تواند آغازگر حرکتی برای آزادی دینداری، مدارا و تنوع دینی و فرهنگی از طریق راه‌حل‌های قابل دسترسی و قابل انجام باشد.
 
- مسأله افراط‌گرایی و فرقه‌گرایی مذهبی یکی از مشکلات و مصائب خاورمیانه است که برای بسیاری از جوامع و کشورهای خاورمیانه مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرده است؛ بنابراین باید با این پدیده شوم و دهشتناک  مقابله جدی شود.
 
- شرکت‌کنندگان در همایش بر نقش مهم و محوری جوامع و رهبران دینی در کمک به مهاجران و پناهندگان که قربانی افراط‌گرایی دینی هستند، تأکید کردند. علاوه بر این بر این نکته تأکید شد که نهادها و مؤسسات دینی و مذهبی باید در همگرایی و ارائه کمک‌های لازم به آسیب‌دیدگان، پناهندگان و مهاجران ناشی از این افراط‌گرایی‌ها تمام تلاش خود را مبذول کنند. شرکت‌کنندگان معتقدند که جوامع مذهبی میانه‌رو و قدرتمند می‌توانند نقش بسیار مهمی در خنثی‌سازی رفتارهای تند و رادیکال مذهبی در کشورها و جوامع خاورمیانه ایفا کنند.
 
- حاضران بر نقش و اهمیت رسانه و آموزش در پیشگیری از تضادها و اختلافات مذهبی و دینی تأکید کردند و در عین حال بر این نکته تأکید داشتند که رسانه‌ها باید اطلاعات و آگاهی مذهبی خودشان را افزایش و ارتقا دهند تا بتوانند از طریق همکاری‌های گروهی گفت‌وگوهای مستمر و تعامل مستمر با رهبران میانه‌رو دینی از تنفر مذهبی، تبعیض و نابردباری دینی جلوگیری کنند. همچنین بر نقش و تأثیر آموزش‌های افراطی دینی در ایجاد تنفر مذهبی در نظام‌های آموزشی برخی کشورهای خاورمیانه اشاره و تأکید کردند این نوع آموزش‌ها بایستی متوقف شوند.
 
- گروه‌های حاضر در این مسأله با یکدیگر اشتراک نظر دارند که جوامع مذهبی کوچک که در معرض خطر افراط‌گرایی مذهبی هستند باید مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.
 
- شرکت‌کنندگان از تلاش‌های «مرکز تنوع‌گرایی فرهنگی و دینی در خاورمیانه» وابسته به وزارت خارجه یونان قدرداتی و تشکر کردند و بر نیاز به تداوم این همکاری‌ها در قالب شبکه فعال که با رهبران دینی، مؤسسات و جوامع دینی در ارتباط مستمر خواهد بود، تأکید كردند.
 
- برگزارکنندگان همایش بر آنند که نتایج این همایش و این بیانیه در قالب بیانیه‌ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام شود. این بیانیه در ارتباط با تنوع‌گرایی دینی و فرهنگی در خاورمیانه خواهد بود و تلاش بر این است که در زمره اسناد سازمان ملل به ثبت برسد.
 
بنا بر اعلام این خبر، دو پیشنهاد مربوط به دوری از نظام آموزشی افراط‌گرا و همچنین لزوم ایجاد کمیته‌های تخصصی و شبکه ارتباطی فعال میان رهبران، مؤسسات و جوامع دینی خاورمیانه، از پیشنهادات هیأت ایرانی شرکت‌کننده در این کنفرانس بود که در بیانیه پایانی در قالب بندهای شماره ۴ و ۶ به خوبی منعکس شد.
 
اعضای هیأت شرکت‌کننده به نمایندگی از ایران در این همایش حجت‌الاسلام محمدمهدی تسخیری، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهریار شجاع‌پور، مشاور بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و حجت‌الاسلام طاهر امینی‌گلستانی، رئیس مؤسسه بین‌المللی صلح و ادیان بودند/.