صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۶۱۵۸۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۲
سرکنسول ایران در کربلا در گفتگو با ایکنا:

گروه بین‌الملل: سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا با اشاره به این که مراسم میلیونی پیاده‌روی اربعین حسینی مانوری برای ظهور امام زمان(عج) است، تأکید کرد: زائران باید به قوانین و حاکمیت کشور عراق احترام بگذارند.

«میرمسعود حسینیان»، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به عراق در ارتباط با وظایف سرکنسولگری در شهرهای مختلف علی‌رغم وجود سفارت مرکزی در پایتخت اظهار کرد: ما در کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان علاوه بر سفارت که به صورت مرکزی در بغداد فعالیت می‌کند، چند کنسولگری در شهرهای مختلف داریم که به علت فاصله زیاد شهرها از پایتخت ایجاد شده‌اند. 

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر کسی بخواهد از شهر بصره در کشور عراق به ایران سفر کند، تنها به اندازه عرض یک رودخانه با ایران فاصله دارد، حال اگر این فرد بخواهد برای دریافت ویزا به بغداد برود، این کار یک روز کامل وقت او را می‌گیرد. 

میرمسعود حسینیان با بیان این که علاوه بر سفارت مرکزی در بغداد، ایران پنج کنسولگری در شهرهای اربیل، سلیمانیه، نجف، کربلا و بصره دارد، توضیح داد: وظایف کنسولگری همان وظایف سفارت اما در ابعادی کوچک‌تر است، یعنی همان‌گونه که سفیر با وزارتخانه‌ها و وزرا در ارتباط است ما نیز در شهرها با استانداری‌ها و مدیرکل‌ بخش‌های مختلف در ارتباط هستیم.
 
حسینیان با تبیین فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در کنسولگری‌ها، گفت: تمرکز ما بر روی کارهای کنسولی و رسیدگی به امور ایرانیانی که برای زیارت به کربلا می‌آیند و یا عراقی‌هایی که خواستار سفر به ایران هستند، است.

سرکنسول ایران در کربلا با اشاره به افزایش تعداد زائران در مناسبت‌های خاص به کشور عراق به ویژه شهر مقدس کربلا تصریح کرد: ما در طول سال به طور متوسط بیش از پنج میلیون تبادل زائر داریم که کارهای کنسولی آنها را باید انجام دهیم. 
نمایی از ساختمان کنسولگری ایران در کربلا
وی افزود: بین 700 تا 800 خانواده ایرانی مقیم کربلا وجود دارند که به دلایلی مانند شهادت همسر، اختلاف‎های خانوادگی و یا مسائل دیگر دارای مشکل هستند و کنسولگری عراق به امور آنها رسیدگی می‌کند. 
 
تکلم به زبان فارسی در کربلا
 
سر کنسول ایران در کربلا در ارتباط با فضای فرهنگی حاکم در میان ایرانیان مقیم این استان گفت: یک مسئله مهم در ارتباط با کربلا آن است که در گذشته زبان فارسی، زبان رسمی در کربلا بوده است و حتی مردم در خیابان‌ها فارسی صحبت می‌کردند تا این که در زمان صدام این امر متوقف شد، لذا اکثر عراقی‌ها زبان فارسی را به خوبی می‌فهمند و حتی می‌توانند صحبت کنند و همین امر در ترویج فرهنگ ایرانی به ما کمک می‌کند. 

وی در ادامه به سفرها و رفت و آمدهای متعدد ایرانیان در طول تاریخ به این کشور و وجود آثاری چون گنبدی برجای مانده از دوران آل‌ بویه و یا مکانی به نام «رواق الملوک» در کربلا و دفن بسیاری از پادشاهان ایرانی در آن اشاره و تصریح کرد: چند ماه پیش نشستی با عنوان «ایرانیان در کربلا» در عراق برگزار کردیم که یکی از مواردی که در آن مطرح شد، داستان حمل جنازه‌های ایرانی به کربلا در طول تاریخ بود که خود امر مهمی است.

حسینیان با اشاره به این که وجود حرم امام حسین و حضرت عباس (علیهما السلام) در کربلای نیز خود انگیزه‌ای برای سفر بسیاری از ایرانیان به کشور عراق است، افزود: همه این‌ها در کنار یکدیگر موجب ادغام فرهنگی و رواج آداب و رسوم ایرانی در این کشور شده تا جایی که زبان فارسی یکی از زبان‌هایی است که به صورت رسمی در دانشگاه کربلا تدریس می‌شود.  

لزوم گسترش روابط اقتصادی

حسینیان در ارتباط با روابط اقتصادی میان ایران و عراق گفت: ما حدود هشت میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به کشور عراق داریم که با صادرات نفتی این میزان به حدود 12 میلیارد می‌رسد. 

وی با بیان این که تلاش می‌کنیم این میزان به ویژه در بخش ساخت و ساز گسترش پیدا کند، گفت: لوازم خانگی، لوازم بهداشتی و مواد غذایی ایرانی از جمله مواردی هستند که جایگاه خوبی در کربلا دارند تا جایی که برخی شرکت‌های مواد غذایی اینجا کارخانه تأسیس کرده‌اند. ورود نکردن بخش دولتی در این امر موجب نگرانی بخش خصوصی شده است.
 
وی در ادامه از برگزاری همایش اقتصادی با حضور 80 نفر از صاحبان سرمایه و مسئولان اقتصادی کشورمان و 150 نفر از مسئولین اقتصادی عراق در ماه‌های گذشته در کربلا خبر داد و افزود: اینجا آمادگی‌های خوبی برای همکاری‌های اقتصادی وجود دارد، به عنوان مثال شهر حله برای کشت فراسرزمینی اعلام آمادگی کرده است و با توجه به وجود آب و زمین مناسب برای کشت می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و همت این طرح را اجرایی کرد.  

وی با اشاره به این که ترکیه 32 درصد از بازار عراق را در دست دارد و تنها 12 درصد از این بازار در اختیار ماست، گفت: با توجه به مرزهای طولانی ایران و عراق و سفرهای بی‌شمار خانواده‌ای و عشایری به این کشور، باید تلاش کنیم بازار عراق را از دست ندهیم. 

حال و هوای اربعین در کربلا

سرکنسولی کشورمان در کربلا در بخش دیگری از این گفت‌وگو به حال و هوای اربعین در این شهر مقدس اشاره کرد و در ارتباط با فعالیت‌ها و برنامه‌های کنسولگری ایران در این ایام گفت: برنامه‌های ستاد اربعین در عراق زیرنظر سفیر ایران در بغداد اجرا می‌شود. 

وی با اشاره به تشکیل پایگاه‎هایی در شهرهای نجف، کربلا، بصره، بغداد، سامرا، کاظمین، شلمچه و چزابه و استقرار کمیته‌های اسکان، پذیرایی، امنیت، حمل و نقل و امور بهداشتی در این پایگاه‌ها تصریح کرد: همه این امور باید با نظارت کنسولگری‌ها انجام گیرد، علاوه بر آن رسیدگی به امور اداری مانند گم‌شدن افراد، وسایل، حوادث رانندگی و دیگر امور از وظایف کنسولگری‎ها به شمار می‌رود.
    
میرمسعود حسینیان اظهار کرد: روال کار ما در روزهای عادی از ساعت هشت تا چهار بعد از ظهر است، اما در این ایام این ساعات افزایش یافته و همکاران ما ساعت هفت صبح در صبحانه کاری، هماهنگی‎های لازم را انجام داده و از ساعت هشت تا هشت شب در جایگاه‌های خود مستقر هستند و از هشت شب تا ساعت دوازده به صورت کشیک به خدمت‌رسانی به زائران مشغولند. 
 
ضرورت احترام به قوانین و حاکمیت عراق

حسینیان با بیان این که متاسفانه هموطنان ما به عراق به عنوان یک کشور خارجی نگاه نمی‌کنند و نسبت به برخی موارد مانند دریافت ویزا و یا زدن واکسن بی‌توجه هستند، گفت: باید بدانیم که به یک کشور خارجی سفر می‌کنیم و این کشور دارای قوانین و حاکمیت است و همانطور که مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند، حاکمیت کشور عراق باید حفظ شود. 

سرکنسول ایران در کربلا بیان کرد: رعایت قوانین، توجه به بازرسی‌ها، توجه به این نکته که مردم عراق زبان فارسی می‌دانند، طلبکار نبودن از مردم عراق و رعایت نکات ایمنی از جمله مواردی است که زائران باید به آن توجه داشته باشند.   

وی با بیان این که ما از هموطنان خود خواهش کردیم کسانی که امکان زیارت ندارند، در روزهای اربعین به این کشور سفر نکرده و زیارت خود را به روزهای بعد از اربعین که عراق بسیار خلوت است، موکول کنند، گفت: کسانی که به هر دلیلی اصرار دارند افراد مسن و کودکان را به همراه خود بیاورند، یک کارت شناسایی با او همراه کنند و اگر بیماری خاصی دارند، در این کارت بنویسند تا در زمان بروز مشکل بتوان به آنها کمک کرد. 
حسینیان به تشکیل ستادی با عنوان ستاد گمشدگان با همکاری کنسولگری ایران در کربلا، شهرداری این شهر و آستان‌های مقدس اشاره کرد و افزود: این ستاد دارای شعبی در شهرهای مختلف عراق و یک سامانه مشترک است که در سال گذشته 6 هزار مورد گمشده در آن ثبت شد. 
 
وی در ادامه، اشیای گمشده را مشکل بعدی زائران خواند و با بیان این که در سال گذشته تنها 170 کیف، کوله و ساک دستی گمشده و 200 گوشی موبایل به ما تحویل داده شد که برخی از آنها گران‌قیمت بودند، گفت: این مشکل به راحتی و تنها با نوشتن نام و شماره تلفن در داخل کیف‌ها و روی گوشی‌های موبایل قابل حل است. 

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلای در پایان این گفت‌وگو با اشاره به حضور 20 میلیون زائر از 50 کشور در پیاده‌روی اربعین، این مراسم را مانور ظهور و نوعی تمرین و کسب آمادگی برای ظهور امام زمان (عج) توصیف کرد و افزود: ما برای زلزله، آتش‌سوزی، جنگ و همه کارها مانور برگزار می‌کنیم و اربعین نیز می‌تواند نوعی مانور برای ظهور حضرت ولی عصر(عج) باشد/.
 
گفتگو از: آرمین سلیمانی
نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۱
چه جالب نمیدونستم فارسی رسمی بوده.