صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۶۸۵۸۷
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
عمرانی تصریح کرد:

گروه جامعه: رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) با اشاره به مشارکت واقفان به عنوان پیشگامان توسعه وقف علم ‌و فناوری در جامعه خادم المصطفی(ص)، گفت: این جامعه تلاش می‎کند نام نبی اسلام(ص) را در صدر خط دانش و اخلاق، به اهتزاز و طرحی نوین را از تمدن اسلام به جهانیان نشان دهد.

علی عمرانی، رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه بیش از هزار نفر از افراد برجسته در حوزه‎های فناوری فراخوان دومین دوره جایزه مصطفی(ص) را دریافت کرده و بیش از ۳۰۰ نهاد همراهی کردند، اظهار کرد: جایزه مصطفی(ص) متعلق به جهان اسلام و در راستای خدمت به بشریت است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که میزبانی این حرکت را بر عهده گرفته و تمام بخش‎های مختلفی که در جهان اسلام شامل کشورها و افراد مختلف هستند به یک اندازه صاحب این جایزه هستند. این جایزه سعی می‌کند که در راستای رفاه عمومی با بهره‌مندی از علم و فناوری قدم بردارد و به توسعه همکاری‎های علمی و تشریک مساعی و هم‎افزایی دانشمندان جهان اسلام کمک کند و تأثیرگذار باشد.

معرفی علم و دانش حضرت رسول(ص) به عنوان شهر علم

عمرانی ادامه داد: موضوعی که طی 14 قرن و طی سال‌های گذشته کمتر به آن پرداخته شده، سفارشاتی است که حضرت رسول اکرم(ص) در مورد علم آموزی و آموختن علم در دورترین نقاط جهان  داشته‌اند. همچنین معرفی علم و دانشی که از حضرت رسول(ص) به عنوان شهر علم، می‌‌جوشد را می‌توان با این حرکت مورد توجه قرار داد.

رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری جایزه مصطفی(ص) جهانیان متوجه شوند که دنیای اسلام پر است از پتانسیل‌ها و توانمندی‌های علمی که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این حرکت شاید بتواند در الگوسازی مفاخر علم و فناوری بیش از گذشته کمک و نقش آفرینی کند. این مسائل مأموریتی را برای مجموعه جایزه مصطفی(ص) رقم زده که با همکاری رسانه‌های دینی همچون ایکنا ممکن می‌شود.

وی ادامه داد: جایزه مصطفی(ص)، اعطای آن و تقدیر از یک شخص امری رسانه‌ای است، چرا که ما می‌خواهیم فرد را به عنوان افتخار جهان اسلام معرفی کنیم و اگر قرار است که این کار دیده شود و پیام علم آموزی و دفاع از علم و علاقه‎مندی مسلمانان به علم و فناوری و توسعه آن گسترش پیدا کند، رسانه‌ها باید در این کار کمک کنند و یاری رسان باشند.

عمرانی با اشاره به عملکرد جامعه خادم المصطفی(ص)، اظهار کرد: این جامعه متشکل از خیرین و نیکوکارانی است که دغدغه علم و فناوری را در جهان اسلام و در دنیا دارند. آنها با شعار «هر مسلمان یک سهم برای توسعه علم و فناوری»، حمایتشان را از این حرکت نشان داده‎اند و تا کنون بیش از 340 نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی از این حرکت حمایت کرده‎اند. این حمایت‎ها منجر به جذب منابع مردمی 11 میلیارد تومانی برای حمایت از فعالیت‎های توسعه‎ای این مجموعه شده است. این مسئله نشان می‎دهد که جامعه اسلامی تا چه حد علاقه‎‎مند توسعه علم و فناوری و رفاه عمومی است.

جامعه خادم المصطفی(ص) بر پایه «یدالله مع الجماعه» استوار است

رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) گفت: با توجه به مشارکت مالی و معنوی، واقفین و خیرین به عنوان پیشگامان توسعه وقف علم ‌و فناوری در زمره جامعه خادم المصطفی(ص)، قرار گرفته و امیدواریم به این حرکت در ارتقای سطح علم و فناوری جهان اسلام و دستیابی به رفاه، امنیت و سلامت گام‌هایی بلندی برداشته شود. جامعه خادم المصطفی(ص) بر پایه «یدالله مع الجماعه» استوار است و تلاش می‎کنیم با ایجاد شبکه‎ای فعال از اصحاب خرد و اندیشه، نام نبی مکرم اسلام(ص) را در صدر خط دانش و اخلاق، به اهتزاز درآوریم و طرحی نوین را از تمدن اسلام به جهانیان نشان دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که کارکردهای وقف را در این حوزه چگونه ارزیابی می‎کنید و چه تعاملی با سازمان اوقاف در این حوزه انجام شده، گفت: وقف يكی از بهترین و پايدارترين مصادیق تعاون است. منابع وقف برای مصارف علمی و پژوهشی همانطور كه در قرون اولیه شکوفایی تمدن اسلامی آثار ارزشمندی از خود باقی گذاشته باید دوباره با جدیت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. وقف علم و فناوری می‌تواند منبع مناسبی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پژوهشی، کاربردی و در جهت تولید علم و فناوری باشد.

عمرانی ادامه داد: رفت و آمدهای زیادی را با سازمان اوقاف و امور خیریه داشتیم و امیدوارم به زودی بتوانیم همکاری‌های خوبی را با ایشان داشته باشیم. چندی پیش نیز مباحث مختلفی را در حوزه وقف و توسعه علم و فناوری داشتیم. در این جهت تلاش می‎کنیم با بهره‎مندی از سنت حسنه وقف اقدام بـه جذب، ساماندهی و هدفمند کردن منابع نیک‏‎اندیشان حوزه علم و فناوری کنیم و در راستای توفیق این حرکت علمی فرهنگی از تمامی پتانسیل‌های موجود در جهان اسلام بهره می‌گیریم.