علی عمرانی، رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه بیش از هزار نفر از افراد برجسته در حوزههای فناوری فراخوان دومین دوره جایزه مصطفی(ص) را دریافت کرده و بیش از ۳۰۰ نهاد همراهی کردند، اظهار کرد: جایزه مصطفی(ص) متعلق به جهان اسلام و در راستای خدمت به بشریت است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که میزبانی این حرکت را بر عهده گرفته و تمام بخشهای مختلفی که در جهان اسلام شامل کشورها و افراد مختلف هستند به یک اندازه صاحب این جایزه هستند. این جایزه سعی میکند که در راستای رفاه عمومی با بهرهمندی از علم و فناوری قدم بردارد و به توسعه همکاریهای علمی و تشریک مساعی و همافزایی دانشمندان جهان اسلام کمک کند و تأثیرگذار باشد.
معرفی علم و دانش حضرت رسول(ص) به عنوان شهر علمعمرانی ادامه داد: موضوعی که طی 14 قرن و طی سالهای گذشته کمتر به آن پرداخته شده، سفارشاتی است که حضرت رسول اکرم(ص) در مورد علم آموزی و آموختن علم در دورترین نقاط جهان داشتهاند. همچنین معرفی علم و دانشی که از حضرت رسول(ص) به عنوان شهر علم، میجوشد را میتوان با این حرکت مورد توجه قرار داد.
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری جایزه مصطفی(ص) جهانیان متوجه شوند که دنیای اسلام پر است از پتانسیلها و توانمندیهای علمی که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این حرکت شاید بتواند در الگوسازی مفاخر علم و فناوری بیش از گذشته کمک و نقش آفرینی کند. این مسائل مأموریتی را برای مجموعه جایزه مصطفی(ص) رقم زده که با همکاری رسانههای دینی همچون ایکنا ممکن میشود.
وی ادامه داد: جایزه مصطفی(ص)، اعطای آن و تقدیر از یک شخص امری رسانهای است، چرا که ما میخواهیم فرد را به عنوان افتخار جهان اسلام معرفی کنیم و اگر قرار است که این کار دیده شود و پیام علم آموزی و دفاع از علم و علاقهمندی مسلمانان به علم و فناوری و توسعه آن گسترش پیدا کند، رسانهها باید در این کار کمک کنند و یاری رسان باشند.
عمرانی با اشاره به عملکرد جامعه خادم المصطفی(ص)، اظهار کرد: این جامعه متشکل از خیرین و نیکوکارانی است که دغدغه علم و فناوری را در جهان اسلام و در دنیا دارند. آنها با شعار «هر مسلمان یک سهم برای توسعه علم و فناوری»، حمایتشان را از این حرکت نشان دادهاند و تا کنون بیش از 340 نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی از این حرکت حمایت کردهاند. این حمایتها منجر به جذب منابع مردمی 11 میلیارد تومانی برای حمایت از فعالیتهای توسعهای این مجموعه شده است. این مسئله نشان میدهد که جامعه اسلامی تا چه حد علاقهمند توسعه علم و فناوری و رفاه عمومی است.
جامعه خادم المصطفی(ص) بر پایه «یدالله مع الجماعه» استوار استرئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی(ص) گفت: با توجه به مشارکت مالی و معنوی، واقفین و خیرین به عنوان پیشگامان توسعه وقف علم و فناوری در زمره جامعه خادم المصطفی(ص)، قرار گرفته و امیدواریم به این حرکت در ارتقای سطح علم و فناوری جهان اسلام و دستیابی به رفاه، امنیت و سلامت گامهایی بلندی برداشته شود. جامعه خادم المصطفی(ص) بر پایه «یدالله مع الجماعه» استوار است و تلاش میکنیم با ایجاد شبکهای فعال از اصحاب خرد و اندیشه، نام نبی مکرم اسلام(ص) را در صدر خط دانش و اخلاق، به اهتزاز درآوریم و طرحی نوین را از تمدن اسلام به جهانیان نشان دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که کارکردهای وقف را در این حوزه چگونه ارزیابی میکنید و چه تعاملی با سازمان اوقاف در این حوزه انجام شده، گفت: وقف يكی از بهترین و پايدارترين مصادیق تعاون است. منابع وقف برای مصارف علمی و پژوهشی همانطور كه در قرون اولیه شکوفایی تمدن اسلامی آثار ارزشمندی از خود باقی گذاشته باید دوباره با جدیت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. وقف علم و فناوری میتواند منبع مناسبی برای سرمایهگذاری در پروژههای پژوهشی، کاربردی و در جهت تولید علم و فناوری باشد.
عمرانی ادامه داد: رفت و آمدهای زیادی را با سازمان اوقاف و امور خیریه داشتیم و امیدوارم به زودی بتوانیم همکاریهای خوبی را با ایشان داشته باشیم. چندی پیش نیز مباحث مختلفی را در حوزه وقف و توسعه علم و فناوری داشتیم. در این جهت تلاش میکنیم با بهرهمندی از سنت حسنه وقف اقدام بـه جذب، ساماندهی و هدفمند کردن منابع نیکاندیشان حوزه علم و فناوری کنیم و در راستای توفیق این حرکت علمی فرهنگی از تمامی پتانسیلهای موجود در جهان اسلام بهره میگیریم.