صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۶۹۶۶۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۴

گروه حوزه‌های علمیه: کتاب «تفسیر روایی نامه امام صادق(ع) به شیعیان» در آستانه ایام ولادت امام جعفر صادق(ع) از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) منتشر شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر رادحسینی، نویسنده کتاب تفسیر روایی نامه امام صادق(ع) به شیعیان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: مبانی وحدت و بنیاد‌های انسجام امت اسلامی از نیاز‌های ضروری مسلمانان است. امام صادق(ع) در نامه‌اى که به یاران خود نوشت الگوی وحدت و انسجام امت را طراحی کرده است، چنان که به آنان دستور داد که پیوسته آن را مطالعه کنند و در آن بیندیشند و از آن مراقبت به عمل آورند و به آن نامه عمل کنند.
وی افزود: اصحاب نیز این نامه را در محل نمازخانه‌های خودشان مى‏‌گذاشتند و بعد از نماز در آن تدبر می‌کردند.
رادحسینی بیان کرد: از مهم‌ترین شاخصه‌های این متن شریف بیان تفاوت‌های شیعیان حقیقی و ادعایی، آسیب‌های اجتماعی پیش روی شیعیان، دشنام دادن به دشمنان به عنوان مسیری شرک‌آلود، مدارا با مردم و پرهیز از آسیب‌های هم‌نشینی با آنان، پرهیز از اختلافات بین شیعیان، پرهیز از اختلاف‌افکنی بین رهبر جامعه اسلامی و شیعیان است.
وی اظهار کرد: دوستی و دشمنی برای خدا و رعایت ادب الهی، وجوب عمل بر اساس روش اهل بیت(علیهم السلام) در تمامی عرصه‌های فردی، اجتماعی، عبادی، سیاسی و اهل بیت(علیهم السلام) بیان‌کنندگان حقیقی دین و موضوعات مهمی که برای رسیدن به سعادت حقیقی لازم هست به آن‌ها عمل شود از دیگر مباحث این کتاب است.
نویسنده این اثر تصریح کرد: حسن همزیستی و رعایت اصول بیان شده از اهل بیت(علیهم السلام) در برخورد با دیگر گروه‌های اهل اسلام از مهمم‌ترین آموزه‌های کلیدی فرمایشات امام صادق(علیه السلام) در این نامه است و دستیابی به وحدت مورد نظر اهل بیت(علیهم السلام) و پرهیز از تفرقه‌افکنی‌های شیعیان متظاهر جز با تبعیت محض و مخلصانه از دستورات امام صادق(علیه السلام) عملی نخواهد شد.
وی با اشاره به متن این روایت عنوان کرد: در این روایت ذکر شده است: عن الصادق علیه السلام أَنَّهُ‏ قِیلَ لَهُ: إِنَّا نَرَى فِی الْمَسْجِدِ رَجُلًا یُعْلِنُ بِسَبِّ أَعْدَائِکُمْ وَ یَسُبُّهُمْ؛ فَقَالَ: مَا لَهُ لَعَنَهُ اللَّهُ تَعَرَّضَ بِنَا، قَالَ اللَّهُ‏ (وَ لا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ‏... الْآیَةَ)؛ قَالَ: وَ قَالَ الصادق علیه السلام فِی تَفْسِیرِ هَذِهِ الْآیَةِ: «لَا تَسُبُّوهُمْ فَإِنَّهُمْ یَسُبُّوا عَلَیْکُمْ- فَقَالَ مَنْ سَبَّ وَلِیَّ اللَّهِ فَقَدْ سَبَّ اللَّه»؛ (بحار الأنوار ‏۷۱: ۲۱۷)؛ از حضرت امام صادق علیه السلام [روایت شده است]که به او گفته شد: ما در مسجد مردى را می‌بینیم که آشکارا به دشمنان شما دشنام می‌دهد؛ آن حضرت فرمود: چرا او [این کار را می‌کند؟]خدا او را لعنت کند که [با این کارش]به ما تعرض می‌کند، خدا فرموده است: «و دشنام ندهید به آنان که می‌خوانند.... تا آخر آیه»، گوید: و امام صادق(علیه السلام) در تفسیر این آیه فرمود: به آن‌ها دشنام ندهید که آن‌ها هم به شما دشنام می‌دهند و فرمود: هرکه به ولى خدا دشنام دهد، به خدا دشنام داده است.
یادآور می‌شود، علاقه‌مندان جهت تهیه کتاب می‌توانند به پژوهشکده باقرالعلوم(ع) واقع در بلوار نیایش جنب مصلی قدس مراجعه کنند.