صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۷۳۱۶۳
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۸

گروه ادب: شرح دو حکمت از نهج‌البلاغه در کتاب «با علی(ع) در صحرا» از سوی نشر معارف منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «با علی(ع) در صحرا» شرح، بسط دو حکمت از حکمت‌‏های حکیمانه امیرالمومنین علی(ع) است که مشتمل بر لُبابِ معرفت است. حکمت نخست، در باب بیان سخن‌های آن امام همام با جناب کمیل‌بن‌زیاد نخعی است و حکمت ثانی، در باب بیان علل و رازها درباره پاره‌ای از احکام خداوند.
در بخش‌هایی از کتاب می‌خوانیم؛ محبت خداوند به انسان یک طرف قضیه است؛ طرف دیگر آن، محبت انسان به خداوند است. وقتی که شخص از غفلت و غرور رهایی یافت و متوجه نعمات الهی شد، محبت جریان پیدا می‌کند؛ همین امر نیز موجبات جلب ببیشتر محبت خداوند به او را فراهم می‌سازد و در این گردش محبت است که انسان به‌طرف کمال محبت سیر می‌کند.

اسلام، بدون امامت امکان‌پذیر نیست. اگر امامت نباشد، نظام امت درهم می‌ریزد. عرب، نخ‌کردن در دانه‌های گردنبند را «نظم» می‌گوید. نظام دانه‌های گردنبند به‌وسیلۀ نخی است که از آن‌ها عبور می‌کند. بدونِ نخ، نظام به هم می‌خورد و پراکندگی ایجاد می‌شود و دیگر، دستگاه هماهنگ و یکپارچه وجود ندارد. امام همچون ریسمانی است که به دانه‌های تسبیح نظام می‌دهد و امت را وحدت می‌بخشد. امام سه وحدت ایجاد می‌کند؛ وحدت در عقیده، وحدت در جهت، وحدت در قوا.»
این کتاب توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر تدوین شده است که سال‌ها ـ و از جمله شرح نهج‌البلاغه و شرح دیوان حافظ ـ در محضر آیت‌الله حایری شیرازی بوده و از شاگردان خاص معظم له محسوب می‌شود و سال‌هاست که همگان به عنوان کارشناس مذهبی صداوسیما، با چهره و صدا و زبان تمثیلی وی آشنا هستند.