صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۷۶۶۳۱
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷

گروه جهاد و حماسه: در نشست تعاملی سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با دستگاه‌ها و نهادها از این موضوع سخن به میان آمد که حقوق همسران شاهد نادیده گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) غلامرضا یاوند عباسی؛ مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران در نشست مشترک سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با دیگر نهاد‌ها گفت: ما تنها نباید بر مقطع دفاع مقدس متمرکز شویم و باید موضوع را در حوزه‌های فرهنگی نیز مطرح کنیم و سازمان زنان دفاع مقدس وظیفه دارد این بار فرهنگی را به دوش کشد. پس از انقلاب اسلامی با جنگ روبرو شدیم و علاوه بر این واقعه، زنان در انقلاب اسلامی سال‌هایی را در زندان‌ها زیرشکنجه و تبعیض‌ها سپری کردند، موضوعی که مورد غفلت قرار گرفته‌است، سختی‌هایی که ثمره آن پیروزی انقلاب اسلامی بود.

وی با بیان این مطلب افزود: هم‌اکنون بیشتر بر موضوع دفاع مقدس متمرکز شدیم و در حوزه انقلاب اسلامی کار شاخصی به غیر از خاطرات مرضیه دباغ وجود ندارد و به همین دلیل باید چهره زنان انقلاب اسلامی بیش از پیش شناسانده شود و لازم است علاوه بر مسائل ارزشی و معنوی زنان در حوزه‌های مختلف جامعه، خدمات‌رسانی به آن‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد برای مثال خدمات‌رسانی درباره شهید به صورت نارس در حال انجام است، آن بخش از خدمات‌رسانی که باید متوجه همسران شهدا باشد صورت نمی‌گیرد و همسران شهدا و ایثارگران جزئی ناتنی از بدنه جامعه محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه فرزندان شهدا و جانبازان می‌توانند از معافیت مالیاتی و خدمات درمانی بنیاد شهید استفاده کنند، افزود: این در حالی است که همسران شهدا چنین حقی ندارند که باید به چنین موضوعی توجه کرد و حقوق آن‌ها نیز باید رعایت شود.

یاوندعباسی گفت: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد دامنه ایثار است و حوزه‌های ایثارگری و مصادیق آن‌ها باید مورد توجه قرار گیرد؛ مسلماً دامنه ایثارگری بسیار وسیع است و مقولاتی همچون اهدای عضو و اهدای خون و کمک به فقرا را نیز شامل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نباید حضور زنان را در مقولات ارزشی تنها به دوران دفاع مقدس خلاصه کرد گفت: حضور زنان در عرصه‌هایی مانند خانواده، جامعه، اهدای عضو باید گسترش پیدا کنند و پرداختن به این حوزه نیازمند مهندسی فرهنگی هستیم.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران افزود: شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود دارد، اما آیا ارزش‌های زنان در دفاع مقدس ذیل این شورا قرار دارد؟! ماده ۶۳ این قانون تاکنون تنها یک جلسه برگزار کرده است و این موضوع حاکی از آن است که ما دچار نقص‌های جدی هستیم، مهندسی فرهنگی در بخش زنان باید اندیشیده شده و نقش دستگاه‌ها در آن تعیین و مشخص شود.

این گزارش حاکی است در ادامه این نشست، سیدمحمدی؛ نماینده ناجا در حوزه زنان و دفاع مقدس نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت: اکنون مبارزه با تهاجم فرهنگی بسیار سخت شده است و بسیار کم به مکتوبات در این حوزه‌ها توجه می‌شود؛ اگر نقش زنان را در عرصه دفاع مقدس که پیش‌رو داریم درست کنیم و به صورت فعال آنان را به اجرا درآوریم، خواهیم توانست مشکلات را برطرف کرده و می‌توانیم نقش زنان را بیشتر و بهتر تبیین نماییم.


وی اظهار داشت: از ظرفیت راهیان نور می‌توان در این حوزه استفاده فراوان کرد؛ متأسفانه نتوانستیم به خوبی این فضا را توصیف کنیم؛ راهیان نور، فضایی تأثیرگذاری بسیاری دارد، در ناجا توانسته‌ایم برنامه‌هایی را به صورت مستند تهیه کنیم، همچنین داستان از افرادی که به راهیان نور رفته و متحول شده‌اند نوشته‌ایم و هرچه این آثار آماده شده و زیر چاپ رفته‌اند آن‌ها را به سازمان‌ها و مراکز فرهنگی مختلف، فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، مطب‌های پزشکی، آرایشگاه‌ها و... ارسال کرده ایم و باید توجه کنیم که در حوزه جهاد فرهنگی نیاز به برداشتن گام‌های بزرگتری هستیم.

یزدانی، نماینده بهزیستی در سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز سخنران دیگر این نشست بود و در ادامه گفت: باید نقش همسران شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم به انواع گوناگون فرهنگی تبدیل و تبیین شود.

عابدینی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در ادامه این نشست گفت: هویت ملی و فرهنگ دینی، مسئولیت‌پذیری، توجه به شاخص‌های رشد اقتصادی از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ این موضوعات برای نسلی که جنگ را ندیده و دریافت صحیحی از آن ندارند، بسیار حائز اهمیت است.

فرید فرخی، دبیر امور ایثارگران محیط زیست نیز در این نشست گفت: کشور‌های مختلفی، سعی بسیاری در براندازی نظام جمهوری اسلامی داشته‌اند که خوشبختانه موفق نشدند در این راستا به حوزه اقتصادی صدمه‌ای وارد کنند و مردم با وجود اینکه با سختی‌های بسیاری مواجه شدند، ولی در پشت سر نظام ایستادند، پس از آن دشمن از طریق فرهنگی تلاش خود را برای انحراف مردم ایران از نظام جمهوری اسلامی و اسلام در پیش گرفت و تنها راه شکست نظام از دید دشمنان هدف قرار دادن بنیاد خانواده بود که نظریه‌پردازان و سیاست‌گذاران غرب این راه را تبیین کردند، متأسفانه سازمان‌ها در این حوزه کم کاری کردند و به جای پیاده‌سازی اصول اسلام به دنبال پیاده‌سازی فرهنگ غرب در کشور بودند.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید.