صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۷۸۶۰۶
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۷

گروه ادب: «نامه‌رسان» حکایت اسارت آزاده محمود منصوری است که به قلم ساسان ناطق درباره سختی‌ها، صبوری‌ها و ترس‌هایی که این رزمنده اسیر متحمل شد به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «نامه‌رسان» عنوان اثری از انتشارات سوره مهر است که به قلم ساسان ناطق درباره خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی، محمود منصوری نوشته شده است.

بر روی پشت جلد کتاب از ترس پنهانی این اسیر سخن به میان آمده است که در گفت‌وگویی با یکی دیگر از اسرا از این موضوع سخن به میان می‌آورد که می‌ترسد جنگ آنقدر طول بکشد که دیگر فراموش کند چه کسی است و پدر و مادرش چه کسانی بودند و آیا همسر و فرزندی دارد یا خیر؟!

این کتاب در 20 فصل نوشته شده است. محمود منصوری پستچی بود، اما به جبهه رفت و در اسفند سال 1366 پس از مجروحیت در عملیات والفجر 10، به اسارت نیروهای عراقی درآمد. کتاب خاطرات وی قرار بود که طی سال‌ها پیش مهمان خانه پستچی‌ها و مردم ایران شود.

ایده نخست نوشتن خاطرات منصوری به سوالی باز می‌گردد که نوه نوجوان وی از او می‌پرسد که از پدرش درباره لنگ زدن پدربزرگ می‌پرسد و اینکه چرا نمی‌تواند راه برود؟ برای اینکه به این سوال پاسخ داده شود،‌ فرهاد شاهمرادیان در ایلام با منصوری مصاحبه کرد و خسرو عباسی آن را بر روی کاغذ آورد، اما انتشار کتاب روی نداد تا اینکه کار در اواسط سال 1393 به دست ناطق رسید.

برای ارائه تصویری شفاف از زندگی و آنچه بر منصوری گذشته بود،‌ باید مصاحبه‌های جدیدی صورت می‌گرفت. این نیاز باعث شد که این آزاده یک بار دیگر به گذشته باز گردد و به رنج‌هایی که سال‌های نه چندان دور گذشته در پس سیم خاردارهای اردوگاه دشمن فکر کند.

خاطرات این دوره هر چند دردآورد است و داغ‌ها را تازه می‌کند، اما از صبوری آن روزها و ماه‌هایی که در اسارت یاد به میان می‌آورد. همین شرایط سبب شد که انسان‌های  معمولی و عادی در پس این سختی‌ها آبدیده و بزرگ شوند. صحبت با سیدعبدالرحیم موسوی از هم‌آسایشگاهی‌های ایشان در اردوگاه تکریم نیز بخش دیگری از تحقیقات و بخش‌های این اثر را شامل می‌شود.

«نامه‌رسان» به بهای 13 هزار تومان، 2500 نسخه و 343 صفحه منتشر شده است. پایان‌بخش کتاب به آلبوم تصاویر محمود منصوری اختصاص دارد.