به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «تاریخ طلسم و تعویذ در ایران» نوشته سیده مریم پورصالح امیری، تعاریف جامعی از علوم غریبه، جادو، طلسم، تعویذ، متشابهات و افتراقات آنها را پیش رو قرار داده است. همچنین جایگاه طلسم و تعویذ در فرهنگ تمدن ملل و تمدن اسلامی تبیین شده، و به بررسی سیر تاریخی طلسم و تعویذ در ایران از پیش از تاریخ تا دوره معاصر با معرفی انواع متنوعی از آثار طلسمی - تعویذی در موزه های ایران و جهان پرداخته شده است.
در مقدمه این کتاب آمده است، با تدبر در سیر تکامل تاریخی ملل و اقوام بشری، میتوان به راحتی دریافت که بشر هر جا به گرفتاری و درماندگی معتنابهی مواجه میشده و گریزی از آن نداشته، ناگزیر به نیروهای برتر از خود پناه جسته و از آنها یاری طلبیده است.
دستیابی به این نیروهای برتر - که همان نیروهای فراطبیعی است - به وسیله راهکارهایی چون ابزار، ترسیم حروف و اشکال معناداری پدیدار شده که مجموعه آنها در گذر زمان به علوم محتجبه شهرت یافته که طلسم و تعویذ مقالی کوتاه از این علوم گسترده است.
در دوره اسلامی، این آثار به صورت فزایندهای گسترش یافته و با توجه به این امر، آیات و روایات وارد شده تشریح شده و انگیزه تمسک به آیات قرآن کریم و ادعیه، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. از سویی رابطه کاربرد برخی از آیات و ادعیه متعارف و مرسوم بر روی آثار و ابزار تعویذی مورد مطالعه قرار گرفته است.
محصول باورها، ارزش ها، افکار، آراء و هنجارها طی یک فرآیند بلند مدت تاریخی تبدیل به آثار موزهای شدهاند. با کشف و بازیابی این مستندات، هویت تاریخ اجتماعی یک جامع به خوبی قابل کشف خواهد بود.
در پایان کتاب، غیر از معرفی آثار طلسمی - تعویذی موزههای جهان و مجموعههای خصوصی، 130 شی طلسمی - تعویذی مربوط به دوران اسلامی در 10 موزه استان تهران بررسی و شواهد طلسمی - تعویذی آنها استخراج شده است.
یادآور میشود، کتاب «تاریخ طلسم و تعویذ در ایران» از سوی انتشارات دلیل ما در قطع وزیری و به صورت گلاسه چهار رنگ با قیمت 110 هزار تومان منتشر شده است.