به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز 16 دیماه در آئین اختتامیه دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که در تالار وحدت برگزار شد، گفت: جایزه جلال آل احمد برای پاسداشت ادبیات داستانی و ارج نهادن به تلاش فعالان این عرصه است؛ از این رو امیدواریم ادبیات داستانی بستری برای شکلگیری جریان پویا و مستمر داستاننویسی ایرانیان باشد.
وی افزود: جای خوشبختی است که جایزه ادبی جلال در دوره دهم همچون دوره پیشین یاد بزرگان درگذشته را گرامی داشته است و به شناخت و شناسایی داستاننویسان پیشکسوت، مجرب و پرورش نوقلمان توجه کرده و آن را در دستور کار خود قرار داده است و فضا را برای فعالیت جوانان فراهم میکند و تجربه پیشکسوتان را در اختیار جوانان قرار میدهد.
جوادی در ادامه جایزه جلال را پشتوانهای برای جوانان و چهرههای خوش آتیه عنوان کرد و گفت: با وجود این جایزه، ادبیات داستانی ایرانیان علاوه بر شکوه و زیبایی از محتوای عمیق انسانی و اسلامی برخوردار باشد و معانی فاخر اخلاقی را هم در بر بگیرد.
وی ادامه داد: ما به روزی میاندیشیم که داستانها نه تنها در میان ایرانیان بلکه از سوی مترجمان به خانههای مردمان سرزمینهای دیگر نیز برود و این آرزو دور از انتظار نیست؛ چرا که زبان فارسی با نام آثاری چون شاهنامه، حافظ، مثنوی معنوی و ... شناخته میشود.
در ادامه این مراسم، شهریار عباسی دبیر علمی دهمین دوره جایزه جلال گفت: لازم میدانم در این فرصت بار دیگر اعلام کنم، معتقدم جایزه ادبی جلال جایزهای ملی و در راستای کاهش تصدیگری دولت در فرهنگ است و از سوی دیگر متعلق به همه اعضای خانواده ادبیات است. ملی بودن این رویداد فرهنگی به این معناست که ظرفیت پذرش همه دیدگاهها و جریانهای ادبی را دارد و تنها شرط آن فعالیت در چارچوب قوانین کشور است.
وی ادامه داد: باور دارم ادبیات پیش از هر فعالیت دیگری در پی به رسمیت شناختن اندیشهها و سلایق مختلف است، ما با ادبیات میآموزیم که تفاوت زیباست و انسان میتواند با همه تفاوتهای نژادی، قومی، مذهبی، زبانی و ... در کنار یکدیگر زیستن را تجربه کند و تجربههای زیستی خود را با همدیگر به اشتراک بگذارند و از این اشتراک لذت ببرند.
عباسی در ادامه عنوان کرد: از شروع کار این دوره از جایزه جلال کسانی در دو سوی افراط و تفریط فرهنگی به ما تاختند، برخی گمان میکردند، ملی بودن جایزه به معنای تبدیل شدن آن به اپوزیسیون سیاسی فرهنگی حاکمیت بوده و برخی در آن سو گمان میکنند جایزه ملی فقط باید در خدمت تعداد اندکی از حلقه دوستان آنها باشد و فقط خودشان دلسوز کشور، دین و فرهنگ هستند. هر دو طیف تا توانستند به ما تاختند و ما را آزردند، تهمت، افترا و انگ زدند، گاهی از بیان دروغهای آشکار نیز ابا نداشتند.
وی تصریح کرد: اینجا نمیخواهم در حضور شما گلهگزاری کنم، اماعمیقاً معتقدم در جهان وسیع ادبیات برای همه، جا هست و ما وقتی میتوانیم به زبان فارسی به عنوان میراث مشترک ایرانیان و هنر بیبدیل داستان خدمت کنیم که تحمل نظرهای مخالف را داشته باشیم.
دبیر علمی دهمین دوره جایزه جلال همچنین گفت: برادران همه حقیقت نزد هیچ کس نیست، پیشنهاد میدهم مخالفان خود را به رسیمت بشناسید. همچنین امیدوارم کاستیهای این جایزه را به حساب توان اندک وی بگذارید. جایزه جلال منصفانه و بدون توجه به نامها و نشانها اهدا میشود و جز این ملاحظهای نداشتیم.