صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۸۱۷۲۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۷
افکاری تبیین کرد:

گروه ادب: رئیس کتابخانه دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران گفت: ایرانی‌ها در فضای مجازی فعال‌تر هستند، در حالی که بهانه‌های مختلفی را برای کتاب نخواندن عنوان می‌کنند.

فریبا افکاری، رئیس کتابخانه دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره پیشینه کتابت و کتاب در کشورمان گفت: پشت نسخ خطی، تاریخ کتابت و نام کاتب آمده که نشان از تاریخ انتقال این نسخ در ایران بوده و از گذشته وجود داشته است، نسخه‌هایی که مذهب و تزئین شده بوده و حکایت از تاریخ کتابت در کشورمان را دارد، البته در این زمینه فقط کاتبان نیستند، بلکه کاغذپردازان، صحافان، کاتبان و ... نیز وجود دارند که در شکل‌گیری کتاب نقش عمده‌ای داشتند.
وی افزود: امروز دنیای دیجیتال، حوزه کتاب و کتابت را تغییر داده است، اما با این وجود، ساختمان فکری که از طریق کتاب ساخته می‌شود، می‌تواند دنیای پیرامون یک فرد و جامعه را متحول کند.
افکاری با اشاره به مطالعه گفت: فضای مجازی، کتاب و کتابخوانی را تحت تأثیر قرار داده، اما این موضوع فقط برای کشور ما نیست و فضای مجازی در همه دنیا در دسترس مخاطبان است، اما آمار کتابخوانی در کشورمان پیش از این نیز، چندان مطلوب نبود و اکنون براساس آمار سال گذشته، 13 درصد مخاطبان هفته‌ای یک کتاب، 20 درصد در ماه یک کتاب، 19 درصد هر سال یک کتاب، 7 درصد هر دو سال یک کتاب و 41 درصد از جامعه، اصلاً کتاب نمی‌خوانند.
وی ادامه داد: این در حالی است که هر ایرانی حداقل در 18 کانال در شبکه‌های مجازی حضور دارد و در مجموع 586 هزار کانال ایرانی وجود دارد و 20 درصد از کانال‌ها بالای 5 هزار عضو دارند و در روز حدود 2 میلیون مطلب در تلگرام منتشر می‌شود که 88 درصد این مطالب تولیدی بوده و 12 درصد فوروارد(ارجاعی) است و در روز نزدیک به 2 میلیارد بازدید از شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود.
افکاری با اشاره به آمار مطالعه کتاب در جهان عنوان کرد: براساس رتبه‌بندی گاردین، فنلاد، نروژ، ایسلند، دانمارک، سوئد و سوئیس جزء باسوادترین کشورهای جهان در سال 2016 هستند و سرانه مطالعه کتاب براساس آمار سال 2010، در کشورهای فنلاد 44 دقیقه، استونی 36 دقیقه و آلمان 34 دقیقه در روز است و در ایران با احتساب قرآن و روزنامه، 13 دقیقه در روز است.
وی درباره ایجاد انگیزه برای کتابخوانی کودکان بیان کرد: تا وقتی کسی نباشد که کتابی به دست دانش‌آموز بدهد، کتابخوان نخواهد شد و متأسفانه اغلب مدارس فاقد کتابخانه هستند و این موضوع باید از سوی متولیان امور فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر برخی فضا و مکان کتابخوانی را بهانه‌ای برای مطالعه نکردن عنوان می‌کنند، در حالی که در هر فضایی می‌توان مطالعه کرد و باید سلیقه و ذائقه خود را پیدا کرد.
رئیس کتابخانه دانشکده مطالعات جهان تصریح کرد: یکی از مواردی که می‌تواند انگیزه کتابخوانی را توسعه دهد، کانون‌ها یا گروه‌های کتابخوانی است که به شدت در دنیا رواج دارد و همچنین کتابخانه‌های عمومی نیز نقش مهمی در کتابخوانی جامعه دارند و اما متأسفانه تعداد آنها در محله‌ها اندک است و به همین دلیل بسیاری تلاش می‌کنند کتابخانه شخصی خود را غنی‌تر کنند و این موضوع در کشورهای دیگر چندان رایج نیست.
وی با اشاره به برخی از عناوین کتاب‌های پرفروش گفت: کتاب‌هایی مانند «عباس دست طلا»، «بار دیگر نادر» تاریخ شفاهی زندگی شهید نادر مهدوی، «فرشته نجات» و ... عناوینی است که در سال‌های اخیر پرفروش شده‌اند.

 

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۶
خانم دکتر مثل همیشه عالی بود.
ناشناس
|
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۶
سرکارخانم افکاری واقعا از جمله اساتید بسیار مجرب و محترمی هستند و تا آنجاکه بنده از ایشان اطلاع دارم بسیار فرد متشخص و متعهدی می باشند.