صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۰۰۲۰
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵
منتقد برگزیده کتاب سال دفاع مقدس:

گروه ادب: منتقد برگزیده کتاب سال دفاع مقدس با اشاره به اینکه نباید نقد را اقدامی برای یافتن نقاط ضعف نویسنده دانست، تصریح کرد: نقد، هنر، مهارت و روش کشف استعدادهای ممتاز نویسندگان است.

جواد کامور بخشایش، نویسنده حوزه هنری و مدرس ادبیات دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: استادان فن در تعریف نقد به نکات تخصصی و مهمی اشاره کرده‌اند از جمله آن که آن را دانشی دانسته‌اند برای بررسی همه جانبه ویژگی‌ها و تفسیر نقاط ضعف و قوت یک اثر با تکیه بر وجدان علمی و دور از هر نوع سلیقه و علاقه شخصی و بر اساس میزان‌های علمی و منطقی.

این پژوهشگر یادآور شد: البته نقد در کنار این همه مفاهیم علمی، خود کاری خلاقانه و هنرمندانه است که اگر درست انجام شود، روح کلی اثر را تحت تاثیر خود قرار می دهد و به ارتقای بیشتر آن یاری می‌کند.

این منتقد برگزیده ادبیات دفاع مقدس افزود: نکته مهمی که در مفهوم نقد وجود دارد آن است که هدف از نقد یک اثر بیان نقاط ضعف آن و پررنگ کردن کاستی‌ها و خلأ‌های یک اثر نیست، بلکه نقد هدف والاتر و مهمتری دارد که کشف استعدادها و مهارت های ممتازی است که ممکن است در دل یک اثر نهفته باشد.

وی ادامه داد: ممکن است این استعدادها در دل یک اثر نهفته باشد و خواننده معمولی که عموما با میزان و تراز احساس و عاطفه خود به اثر نگاه می‌کند توجهی به این استعدادها و مهارت‌ها نداشته باشد. در حالی که یک منتقد به واسطه توان علمی و تجربی که دارد مطالبی را از دل متن بیرون می‌کشد و مورد نقد و بررسی قرار می‌‌دهد.

کامور با تاکید بر اینکه نباید نقد را به معنی توانمندی فرد منتقد در یافتن نقاط ضعف یک اثر قلمداد کرد، گفت: باید نقد را روش، هنر و مهارتی دانست که بر پایه آن مهارت‌ها و هنرهای نهفته در متن بر اساس روش‌های علمی و منطقی بیرون کشیده می‌شود و به خواننده عرضه می‌شود و جایگاه واقعی اثر در میان انبوه آثار نوشته شده در آن موضوع معلوم می‌شود.