صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۰۳۴۲
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶
نمایش فاطمی و دلایل افول تولید آثار مناسبتی/5

گروه هنر: معمولاً صرف‌نظر از برهه‌ها و مقاطع گوناگون زندگی باشکوه و گوهربار زندگی حضرت زهرا(س)، در جریان تولید نمایش دینی ما تنها به مقطع پایانی عمر و واقعه شهادت ایشان توجه نشان می‌دهیم.

محمد حسن‌زاده، نویسنده و کارگردان تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: متأسفانه در طی سال‌هایی که با موضوع زندگی حضرت زهرا(س) شاهد تولید و اجرای آثار نمایشی نوعاً فاخری بوده و هستیم، بیشترین تأکید نمایشگران پرداخت به مقطع شهادت آن بانوی بزرگوار بوده و این در حالیست که سایر مقاطع زندگی گوهربار آن حضرت که سرشار از شکوه و سبک زندگی اسلامی بوده است، مورد غفلت واقع شده است.

وی ادامه داد: هر بار که صحبت از حضرت زهرا(س) به ویژه در محافل فرهنگی و هنری می‌شود فوراً اذهان به واقعه شهادت ایشان متبادر می‌شود در حالیکه زندگی باشکوه آن حضرت در مقاطع خاصی از تاریخ اسلام سرشار از نکاتی ناگفته و تأثیرگذار است که اتفاقاً جنبه‌های دراماتیک آن نیز بیشمار است.

حسن‌زاده تصریح کرد: قطعاً چنین نگرشی به موضوع و مضامین فاطمی به شکل آئینی و نمایشی که سرشار از لحظات تلخ و اندوهبار است با مقطعی از زمان یعنی دهه فجر و جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی در تعارض و تضاد است و در نتیجه امسال که دهه فجر با ایام فاطمیه(س) تقارن پیدا کرده نمی‌توان میان این دو رویداد ارتباطی حتی به شکل ساختار و قالبی یافت در حالیکه اگر به وجوه مغفول زندگی حضرت زهرا(س) دقیق شویم به روشنی می‌توان به مقاطعی اشاره و آن را تبدیل به اثر نمایشی کرد که متناسب با جو حاکم بر فضای فرهنگی کشور متأثر از ایام‌الله دهه فجر است.

این کارگردان تئاتر دینی در پایان گفت: مضامینی همچون نوع‌دوستی، کمک به سائل و نیازمند،غم‌خواری و دلسوزی پدر بزرگوارشان؛ پیامبر(ص)، ولایتمداری و... از جمله مظاهری است که در زندگی آن حضرت می‌توان آن را به وفور مشاهده کرد اما ما غافل از چنین رویدادها و مقاطعی تنها به دوران پایان زندگی آن حضرت به ویژه ایام پس از رحلت پیامبر(ص) که به فاصله کمی شهادت این بانوی بزرگوار نیز به وقوع می‌پیوندد، توجه نشان می‌دهیم.