صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۶۱۵۵
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۴
حجت‌الاسلام جیحونی اظهار کرد:

گروه مسابقات ــ معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین در مراسم اختتامیه مسابقات سراسری قرآن بسیج با اشاره به اینکه نظام قرآنی بسیج در حال تدوین است، گفت: این نظام بر اساس تفکر مقام معظم رهبری شکل گرفته است.

به گزارش ایکنا؛ مراسم اختتامیه بیست و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج صبح امروز، 12 اسفندماه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط مسعود نوری، قاری ممتاز کشورمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین جیحونی، معاون تعلیم و تربیت بسیج کشور به ارائه گزارشی از این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: خدا را شاکریم که توفیق حاصل شد تا در محضر قرآن کریم میزبان نخبگان قرآنی کشور باشیم.
معاون تعلیم و تربیت بسیج کشور افزود: مفتخریم در این مقطع از زمان شروع دوباره و نگاه متفاوتی به فعالیت‌ها، صورت گرفته که در ایام حضور سردار غیب‌‌پرور نظاره‌گر آن هستیم.
جیحونی با اشاره به اینکه برای برگزاری مسابقات ستاد مسابقات تشکیل شد و تمام معاونت‌ها به ریاست رئیس سازمان بسیج در آن حضور یافتند، اظهار کرد: ما در طی قریب به 25 سال که از عمر مسابقات می‌گذرد شاهد زحمات پرثمر و اثرگذار در این عرصه بوده‌ایم.
وی تصریح کرد: از سال 1387 به بعد و پس از انتصاب سردار جعفری به فرماندهی کل سپاه و رویکرد تربیتی که شکل گرفت، معاونت تعلیم و تربیت تشکیل شد. با توجه به اینکه ابزار این کار و تربیت انسان قرآن کریم است، لذا فعالیت‌های قرآن در اختیار معاونت قرار داده شد.
معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج کشور با اشاره به اینکه تاکنون فعالیت‌های متعددی انجام شده است، اظهار کرد: در همین راستا تلاش شد اقداماتی را برای ایجاد زیرساخت‌های اولیه که در تداوم فعالیت‌های گذشته باشد، ایجاد شود. بخشی از این زیرساخت‌ها شناسایی و جذب مدیران دارالقرآن‌ها در سطوح مختلف بوده است.
وی بیان کرد: در ادامه این فعالیت‌ها شروع فرآیند راه‌اندازی دارالقرآن در سطح استان و نواحی کلید خورد. در این بخش نیاز به محتواهایی داشتیم. بنابر این در این موضوع محتواهایی تولید و در اختیار قرار گرفت.
جیحونی با تأکید بر اینکه در این عرصه از تولید محتوا و فعالیت‌های پژوهشی نیز حمایت داشته‌ایم، اذعان کرد: یکی از اولویت‌ها و اقدامات شروع تدوین نظامات قرآنی بسیج بود که در ادامه مسیر آن را تکمیل خواهیم کرد. این نظام قرآنی برگرفته از بیانات و مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری است.
وی با اشاره به اینکه معاونت تعلیم و تربیت بسیج از مجموع 25 دوره مسابقات، برگزاری شش دوره را بر‌عهده داشته است، افزود: این دوره‌ها در استان‌های مختلف برگزار شده که در مجموع دو دوره در تهران بوده است.
معاون تعلیم و تربیت بسیج در ادامه تولید مستند و فعالیت‌هایی از این دست را از دیگر برنامه‌های اجرا شده در سال‌های اخیر عنوان کرد و گفت: در رویکرد جدید با نگاه هم‌افزا با مؤسسات قرآنی دنبال کارهای تکراری نیستیم و بر همین اساس نظام قرآنی بسیج بر‌ پایه تفکر مقام معظم رهبری تکمیل خواهد شد. در بحث حفظ قرآن نیز به دنبال تعیین نقش و سهم خود از این موضوع هستیم. بنابر این ورود به بحث حفظ و تفسیر قرآن کریم در ادامه سیر فعالیت‌ها هست.
جیحونی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شعار این دوره از مسابقات اشاره و اظهار کرد: این دوره با شعار قرآن منادی اتحاد و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا برگزار شد. این دوره در 14 رشته و دو مقطع که دو رشته مختص بانوان بود، برگزار شد.
وی افزود: مراحل مقدماتی این مسابقات از ابتدای سال 96 برگزار شده و حاضران در مرحله کشوری خروجی آن مسابقات هستند. در حاشیه این مسابقات کارگاه‌های آموزشی مختلفی در زمینه مباحث مختلف از جمله تجوید و ... داشته‌ایم. همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای بسیج برپا شد.
این مراسم هم اکنون با تلاوت سیدجواد حسینی، قاری بین‌المللی کشورمان در جریان است. همچنین سردار جعفری، فرمانده کل سپاه میهمان ویژه این مراسم است.

در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی، نماینده مقام معظم رهبری در سازمان بسیج مستضعفین، طی سخنانی با اشاره به اینکه اگر فلسفه تشکیل بسیج زمینه سازی برای جهانی شدن اسلام ناب محمدی است، گفت: نقشه راه رسیدن به این آرمان را تعالیم قرآن مشخص می کند و لذا در میان نیروهای جهادی، انقلابی و بسیجی موضوع قرآن باید یک امر بسیار راهبردی تلقی شود.
وی با تأکید بر اینکه قرآن مجید برای رسیدن یک مومن به آرمان های آسمانی سه مقطع را معرفی می کند، افزود: مقطع اول بصیرت است که در آیه 108 سوره مبارکه یوسف به آن اشاره شده است، جایی که می فرماید: «قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي» در این گام شاهد بصیرت، بینش، دانش، معرفت و آگاهی هستیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سازمان بسیج مستضعفین گام دوم که قرآن مجید مطرح می کند، بحث صداقت عنوان و تصریح کرد: در آیه 23 سوره مبارکه احزاب به این مرحله اشاره کرده است و می فرماید: «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ» همچنین آیه 80 سوره مبارکه اسراء به این موضوع اشاره دارد؛ آنجا که می‌فرماید: «رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ».
تویسرکانی سومین گام از مراحل سه گانه رسیدن به آرمان آسمانی را استقامت عنوان کرد و گفت: آیه 30 مبارکه فصلت به این موضوع اشاره کرده است و می‌فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا». در حقیقت زندگی ما انسان ها بر سه مقطع دائماً در حال چرخش است یعنی از بصیرت باید به صداقت برسیم و از صداقت به استقامت. به استقامت که رسیدیم مجدد یک بصیرت جدید تولید می‌شود، «وَأَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا». انقلاب اسلامی دائماً در این سه مقطع در حال گردش است.
وی در ادامه صحبت‌های خود اذعان کرد: هیچ کدام از مراحل تمام نمی‌شود، بصیرت دیروز برای روز گذشته بوده است و به کار بصیرت امروز نمی‌آید، استقامت دوران دفاع مقدس و دوران گذشته تمام شد و امروز استقامت مورد نیاز خود را می‌طلبد و این مسیری است که قرآن در برابر ما قرار می‌دهد.
نماینده مقام معظم رهبری در سازمان بسیج مستضعفین در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: از زحماتی که مسئولان در معاون تعلیم و تربیت و دارالقرآن بسیج انجام دادند، قدردانی می‌کنم و از تمامی افرادی که تلاش کردند تا این دوره از مسابقات به بهترین شکل ممکن برگزار شود، قدردانی می کنم.

گزارش تصویری را اینجا ببینید.

انتهای پیام