به گزارش ایکنا؛ میثم توکلیبینا، محقق و پژوهشگر فیزیک ۱۹ اسفند در نشست علمی آموزشی «کیهانشناسی و ملاحظات توحیدی» که در انجمن کلام حوزه برگزار شد گفت: فیزیک کوانتومی به هیچ عنوان قابلیت توجیه پدیدههایی مانند دورشدن اجزای عالم از یکدیگر را که به عنوان نظریات جدید مطرح است ندارد.
وی افزود: در نظریات جدید، عملا صورت سؤالات در حال تغییر است و بسیاری از سؤالات بیپاسخ میمانند.
وی افزود: چه نظام عالم، احتمالاتی، نسبیتی و کلاسیک باشد؛ یک واقعیتی وجود دارد که قابل نفی نیست و آن اینکه فیزیک هر قدر هم پیشرفت کند در جایگاهی نیست که بتواند این تغییرات را توجیه کند؛ برخی عالم را توهم میدانند، ولی اگر حتی همه عالم را ذهنیت محقق و آن را توهم بدانیم آیا باز این توهم وجود دارد؟ این توهم از کجا آمده است و چرا این توهمات تمام شدنی نیست و در زندگی بسیاری از فیزیکدانان وجود دارد؟ چرا جسمی در وضعیت تیصفر هست و در تی یک هم وجود دارد؟.
این محقق بیان کرد: اتفاقا باور ما این است که خیلی وقتها ما بر اساس موضوعات ساده به خدا ایمان میآوریم؛ نیوتن وقتی قوانینی را کشف کرد ایمانش به خدا بیشتر شد؛ به نظر من در نظام احتمالات اثبات خداوند بیشتر امکانپذیر است؛ زیرا در مدلهای دیگر ما میپذیریم قواعدی باید حاکم باشد، ولی در نظام احتمالاتی خیلی از اتفاقات نباید بیفتد و میافتد و جالب اینکه ما میتوانیم روی این اتفاقات برنامهریزی و محاسبه داشته باشیم؛ این نظام طوری عمل میکند و میماند که در نظام کلانش، قواعد و ضوابطی دارد.
توکلیبینا با بیان اینکه انسان خداباور دلالت بهتری نسبت به کسانی که با خداباوری به عالم نمینگرند دارند ادامه داد: دورترین ستاره با ما ۴۰۰ میلیون سال نوری فاصله دارد و اگر بخواهد چیزی اطلاعات این تغییر را به جای دیگری ببرد این مقدار زمان نیاز دارد و جالب اینکه این تغییرات، آنی است.
وی ادامه داد: همچنین در جهان، سطح ذرات بنیادی و ریزماده وجود دارد که فیزیک کوانتومی معتقد است بر آن نظام احتمالاتی حاکم است و مانند فیزیک کلاسیک قابل پیشبینی دقیق نیست، ولی قابل محاسبه است؛ یعنی میتواند به نظام تبدیل شود و سطح مایکروسکوپیک نیز همین قوانینی است که بر اساس آن زندگی میکنیم و هواپیما و موشک و ... میسازیم.
توکلیبینا اظهار کرد: در گذشته تلقی ما از جهان بسیط و ساده بوده، ولی فیزیک کوانتوم تلقی ما را تغییر داده، زیرا نظام پیچیده احتمالی وجود دارد که همین نتایج را دارد؛ این نظام بی قاعده نیست و جالب اینکه نتایج آن بسیار پیچیدهتر و بیشتر است.
انتهای پیام