صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۹۰۰۳
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۷

گروه حوزه‌های علمیه ــ مفسر قرآن کریم به تبیین تعبیر قرآن در مورد خیانت زنان برخی پیامبران مانند نوح(ع) پرداخت و گفت: زن پیامبر ممکن است کافر باشد ولی هیچگاه آلوده نیست.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی 20 اسفند در درس تفسیر در مسجد اعظم با اشاره به ماجرای فرعون و پیروانش در قرآن گفت: امروز هم باید خطر صهیونیست را با دعاکردن و راه‌حل های سیاسی برطرف کنیم تا غزه و اهل آن نجات پیدا کنند.

وی با اشاره به چرایی صدقه دادن کسانی که می‌خواستند ملاقات خصوصی با پیامبر داشته باشند افزود: در مورد ملاقات خصوصی با پیامبر با بیان اینکه وقت ایشان برای همه مسلمین است فرمود اگر کسی وقت خصوصی می‌خواهد باید صدقه به بیت‌المال بدهد.

وی افزود: همچنین برخی تصور می کردند  که مهمانی در منزل حضرت مانند منزل دیگران است لذا مهمانی طولانی مدت در خانه ایشان می‌گرفتند که دستور آمد نباید این طور باشد.

این مفسر اظهار کرد: قرآن در این دستور فرمود که اولا با دعوت پیامبر به منزل وی بروید و سر زده نروید؛ ثانیا هر وقت غذا حاضر شد بروید و هنگامی که غذا را میل کردید به سلامت بروید و در منزل ایشان بیش از حد لازم نمانید زیرا او خجالت می‌کشد که شما را از خانه خود بیرون کند و از طرفی دائما در حال ارتباط با غیب و ... است و نمی‌تواند وقت خود را صرف این مسائل کند.

وی همچنین به سؤالی در مورد خیانت زنان برخی از پیامبران افزود: زن پیامبر ممکن است کافر باشد ولی آلوده نیست زیرا حرم امن پیامبر هیچگاه آلوده نمی‌شود؛ لذا کفر اگر ننگ نباشد آلودگی ننگ است.

این مفسر قرآن در ادامه اظهار کرد: داشتن نعمت بما هو نعمت عذاب نیست بلکه لازمه آن شکر است و اگر شکر نکردیم خدا ما فرد را به حال خود رها کرده و به سنت استدراج  عذاب می‌کند.

وی افزود: فقر برای انسان لازمه ذات او است، انسان فقیر هستیش وابسته به خداست ولی خدا ذاتا غنی و غنا جزء ذات اوست؛ امام حسین فرمود وقتی که دارم و در غنا هستم فقیرم چه رسد به وقتی که فقیر هستم. انسان آنقدر ضعیف است که حتی فرصت نمی کند و قدرت ندارد که در هنگام مرگ چشم خود را ببندد و بمیرد.

وی افزود: خداوند به انسان حجت بیرونی و درونی داده است و با این وجود اگر کسی هدایت نشود خداوند هدایت پاداشی را سلب خواهد کرد البته خداوند هیچگاه اضلال ابتدایی ندارد.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه چرا به پیامبر(ص) احمد گفته می‌شود عنوان کرد: نام مبارک احمد، ناشی از آن است که پرچم حمد به دست اوست که نتیجه نماز شب است لذا هر خیری به هر کسی برسد به برکت آن حضرت است.

انتهای پیام