صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۳۶۹۹
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
آذری جهرمی؛

گروه فناوری اطلاعات ــ وزیر ارتباطات با اشاره به جزئیات حملات سایبری شب گذشته در کشور، گفت: ایران در بین 10 نقطه پرحمله واقع نبوده و دو درصد از این حمله متعلق به ایران بوده است و نزدیک به ۳۵۰۰ روتر در کشور مورد حمله قرار گرفتند که متاسفانه برخی‌ شرکت‌ها در زمینه مقابله با این حملات کوتاهی کردند و این آفت دامن آنها را گرفت.

‌به گزارش ایکنا؛ محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در برنامه گفت‌‌وگوی خبری شبکه یک سیما با اشاره به آمارهایی درباره حملات صورت گرفته شب گذشته به دیتاسنترهای ایرانی گفت: در این اتفاق کوتاهی هم از سمت مرکز ملی ماهر و هم برخی شرکت‌هایی بوده است که نسبت به آپدیت کردن سیستم امنیتی خود اقدام نکرده‌اند که این اشکال بعد از دو ساعت رفع شد.

وزیر ارتباطات میزان شدت این حمله را در اطلس جهانی به نمایش گذاشت و ابعاد این حمله را جهانی دانست و افزود: کشور آمریکا بیشترین نقطه مورد حمله قرار گرفته هکرها بود. بیش از 55 هزار روتر در آمریکا و نزدیک به 14 هزار دستگاه در چین و روسیه مورد حمله قرار گرفتند.

جهرمی تاکید کرد: کشور ایران در بین ده نقطه پرحمله واقع نبوده و دو درصد از این حمله متعلق به ایران بوده است و نزدیک به ۳۵۰۰ روتر در کشور مورد حمله قرار گرفتند. حفره امنیتی شرکت سیسکو حدود ده روز پیش منتشر شده و به تمامی شرکت‌ها هشدارهای لازم ارائه شده بود. در ایران چند شرکت بزرگ مثل ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای موبایل به این موضوع توجه داشته و نقص‌های موجود در سیستم را اصلاح کرده بودند اما متاسفانه برخی‌ شرکت‌ها در این زمینه کوتاهی کردند و این آفت دامن آنها را گرفت.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه شرکت رسپینا بیشترین آسیب را در میان شرکت‌های ایرانی دیده و ۱۷۰۰ دستگاه آن مورد حمله قرار گرفته است، تصریح کرد: شرکت‌هایی مثل ایزایران با 103 روتر و شاتل با 62 روتر هم در این لیست حضور دارند. بیشترین آسیب در تهران و سمنان رخ داد ونوع حمله یک حمله منع سرویس بوده و سرقتی از دیتاها و اطلاعات صورت نپذیرفت. روترهای شرکت سیسکو که در ایران و سرتاسردنیا مورد استفاده شرکت‌ها هستند یک اشکال امنیتی داشتند که با استفاده از این مساله هکرها توانسته‌اند روترها را به تنظیمات اولیه کارخانه برگردانند و آنها را از مدار خارج کنند‌.

وی با بیان اینکه مرکز ماهر وظیفه دارد چنین هشدارهایی را به شرکت‌ها ارائه دهد، گفت: تقارن ایام تعطیلات نوروزی با این حمله یکی از دلایلی بود که شرکت‌ها مورد حمله قرار گرفتند. مرکز ماهر باید هشدار حفره امنیتی سیسکو را به صورت یک هشدار ویژه به شرکت‌ها ارائه می‌داد که در این زمینه کوتاهی شده و مسئولین شرکت‌ها نیز معمولا مساله امنیتی را در این ایام به صورت فریز در می‌آورند و چندان توجهی به آن نمی‌کنند. در هر حال چند صد هزار تجهیزات در ایران وجود دارد که تنها 3500 مورد از آنها دچار حمله شده‌اند ولی مطمئنا با خاطیان این مساله برخورد خواهد شد.

به گفته جهرمی برای حل مشکل تنظیمات اولیه باید نیروی انسانی شخصا به پای تجهیزات بروند و با کابل متصل به رایانه تنظیمات را انجام دهند که او زحمات شرکت‌های درگیر این مساله را حاصل برطرف کردن مشکل ظرف 2 ساعت عنوان کرد.با وجود اینکه مرکز ماهر خود از چندی پیش هشدارهای امنیتی را برای ایام نوروز برای شرکت‌ها منتشر ساخته بود، با این حال یکی از قربانیان این حمله وبسایت رسمی این شرکت بود.

به گزارش ایکنا، وزیر ارتباطات در پایان این‌ گفت‌وگو وعده استفاده از نخبگان بیشتر در اینگونه سازمان‌ها و افزایش چابکی و بهبود بخشیدن اوضاع را داد.