صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۳۷۹۴
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲

کانون خبرنگاران نبأ ــ استاد حوزه گفت: بهترین خطبه‌ای که در نهج‌البلاغه می‌توان در اصل خودسازی از آن بهره برد، خطبه متقین است؛ اصلی که باید صادقانه اجرا شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، کارگاه «اخلاق و تربیت از نگاه نهج‌البلاغه» با هدف سیری در خطبه، نامه و حکمت‌های نهج‌البلاغه و شیوه‌های استخراج مهارت‌های اخلاقی و تربیتی از نگاه نهج‌البلاغه با حضور نادری، استاد حوزه و مشاور خانواده برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه نادری، به شرح و توضیح جایگاه و مقام شخصیت والای حضرت علی(ع) از دیدگاه قرآن و روایات پرداخت و در ادامه کتاب‌هایی را که در این رابطه از نگاه شیعه، اهل سنت و دانشمندان غربی نوشته شده است، معرفی کرد.
وی با اشاره به مقدماتی پیرامون نهج‌‌البلاغه مخاطبین شروح نهج ‌البلاغه، مستدرکات نهج‌البلاغه، تک‌نگاری‌ها و کتبی که به سندشناسی نهج‌البلاغه پرداخته است، گفت: نهج‌البلاغه از نگاه دانشمندان کتابی مافوق کلام مخلوق و مادون کلام خالق است و بشر تاکنون نتوانسته است کتابی جامع همانند نهج‌البلاغه بنویسد. از این رو کسی که به دنبال فن سخنوری و مهارت‌های کلامی است اگر نهج‌البلاغه را بخواند بسیار در کلام او تأثیرگذار است.
نادری افزود: به‌عنوان مثال جرج جرداق، دانشمند لبنانی که مسیحی است، بیان می‌کند «نهج‌البلاغه را 200 مرتبه مطالعه کرده‌ام و با هر مطالعه‌ای دریاهای بسیار شگفت‌انگیز از شخصیت و مقام والای حضرت علی(ع) برای من باز شد».
این استاد حوزه در ادامه به معرفی چند خطبه از نهج‌البلاغه در رابطه با مسائل اخلاقی پرداخت و عنوان کرد: بهترین خطبه‌ای که می‌توان در بحث خودسازی از آن بهره برد، خطبه متقین است.
وی اظهار کرد: خود‌سازی، اولین صفتی است که حضرت علی(ع) پیرامون نشانه‌های متقین بیان می‌کند. اصلی که انسان باید در آن زبان خودش را نگه دارد و اگر قولی می‌دهد و سخنی می‌گوید، باید صادقانه و به جا باشد.
یادآور می‌شود، این کارگاه پنجشنبه، 16 فروردین در کانون دانش‌‌آموختگان مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س) برگزار شد و ادامه آن پنجشنبه، 23 فروردین‌ماه برگزار خواهد شد.
ناهید ارنجی
انتهای پیام