صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۵۵۰۹
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۶

گروه شبکه‌های اجتماعی - شهید مطهری در کتاب سیری در سیره نبوی به این پرسش که چرا پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) با وجود بی‌نیازی از مشورت، با دیگران مشورت می‌کردند؟ پاسخ داده است.

 
به گزارش ایکنا؛ در کانال تلگرامی بنیاد آثار واندیشه‌های شهید مطهری، بخشی از کتاب سیری در سیره نبوی آمده است، در صفحه ۲۱۳ از این کتاب شهید مطهری به این پرسش که چرا پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) با وجود بی‌نیازی از مشورت، با دیگران مشورت می‌کردند؟ پاسخ داده است که دیدگاه شهید مطهری درباره این پرسش را در ادامه می‌خوانید.

پیغمبر (ص) هم مشورت می‌کرد، علی (ع) هم مشورت می‌کرد. آن‌ها نیازی به مشورت نداشتند، ولی مشورت می‌کردند برای اینکه اولاً دیگران یاد بگیرند.

ثانیاً مشورت کردن شخصیت دادن به همراهان و پیروان است. آن رهبری که مشورت نکرده تصمیم می‌گیرد ولو صددرصد هم یقین داشته باشد، اتباع او چه حس می‌کنند؟ می‌گویند پس معلوم می‌شود ما حکم ابزار را داریم، ابزاری بی‌روح و بی‌جان. ولی وقتی خود آن‌ها را در جریان گذاشتید، روشن کردید و در تصمیم شریک نمودید، احساس شخصیت می‌کنند و در نتیجه بهتر پیروی می‌کنند.

«وَ شاوِرْهُمْ فِی الْامْرِ فَاذا عَزَمْتَ فَتَوَکلْ عَلَی اللَّهِ.»‌ای پیغمبر! ولی کار مشورتت به آنجا نکشد که مثل آدم‌های دودل باشی؛ قبل از اینکه تصمیم بگیری مشورت کن، ولی رهبر همین قدر که تصمیم گرفت تصمیمش باید قاطع باشد. بعد از تصمیم یکی می‌گوید: اگر این‌جور کنیم چطور است؟ دیگری می‌گوید: آن جور کنیم چطور است؟ باید گفت: نه، دیگر تصمیم گرفتیم و کار تمام شد. قبل از تصمیم مشورت، بعد از تصمیم قاطعیت.

انتهای پیام