صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۵۸۲۶
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰
آیت‌الله هادوی تهرانی:

گروه حوزه‌های علمیه ــ استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه تقوا؛ تنها ملاک برتری انسان‌ها از دید قرآن است گفت: قرآن، گفت‌وگوی تمدن‌ها را به رسمیت شناخته که موید آن تعبیر «لِتَعَارَفُوا» در آیه 13 حجرات است.

 

به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی در ادامه تفسیر سوره حجرات با اشاره به آیه 13 این سوره؛ «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ» گفت: در اینجا روشن شده است که انسان یا مونث است و یا مذکر و جنس ثالثی وجود ندارد که می‌توانید برای توضیح بیشتر به برخی مقالات نوشته شده مراجعه کنید.

وی با اشاره به تعبیر لتعارفوا افزود: این تعبیر تاکید بر ارتباط میان فرهنگ‌ها، تمدن‌ها، ادیان و ... است که در سال 2000 بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها در سطح بین‌المللی مطرح شد ولی عمر کوتاهی داشت و سریعا متوقف شد.

وی ادامه داد: قرآن فرموده این که ما شما را به صورت قبیله‌ها و گروه‌های مختلف آفریدیم برای ایجاد ارتباط میان شما بوده است؛ بنابراین قرآن تنوع و ارتباط فرهنگی را پذیرفته و برای مسلمین دراین کار، ضوابطی قرار داده است.

هادوی تهرانی اظهارکرد: ارزش‌های اسلامی در تحقق بیرونی و فرهنگ‌های مختلف اسلامی، در کلیاتی مشترک هستند ولی هر کدام، خصوصیاتی هم دارند که این تنوع فرهنگ، عامل رشد و نشاط و پیشرفت است.

وی تاکید کرد: انسان با هر فرهنگی اعم از لر و کرد و دزفولی و این کشور و آن کشور که باشد تنها ملاک برتری او تقواست؛ نه قومیتی بر قومیت و نه جنسیتی بر جنسیت دیگر برتری دارد؛ لذا بی سواد با تقوا بر باسواد بی تقوا و زن مومن کنیز بر زن کافر آزاد برتری دارد و تنها ملاک در اینجا، تقواست.

هادوی تهرانی با اشاره به روایت «اختلاف امتی، رحمة» عنوان کرد: این اختلاف به معنای رفت و آمد و تضارب آراء و اندیشه  و تفاوت‌های فرهنگی و علمی و ... است که باعث پیشرفت و نشاط و رشد انسان‌ها و در نتیجه مایه رحمت برای آنان است.

انتهای پیام