به گزارش ایکنا به نقل از ستاد خبری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، معاون امور بین الملل حوزههای علمیه کشور در مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان، با بیان اینکه انسانها در کره زمین از کتاب آسمانی دست شان خالی است و فقط قرآن نزد ما مسلمانان است، گفت: باید توجه ویژه به آن داشته باشیم.
وی با اشاره به ویژگیهای قرآن تصریح کرد: جامعیت قرآن، مهمترین ویژگی آن است و قرآن ما نسبت به هر آنچه در جامعه بشری وجود دارد، جامعیت دارد و از تولد تا مرگ در این کتاب مقدس بیان شده؛ آیات و احادیث بسیاری در این زمینه داریم از جمله «تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْ ءٍ».
زمانی جهانی بودن قرآن را دومین ویژگی آن برشمرد و تاکید کرد: مصونیت از تحریف دیگر ویژگی اعجاز جاودان پیامبر اکرم(ص) است، چنان که بعد از گذشت بیش از 14 قرن حرفی به قرآن اضافه نشده و نسخههای متعدد در کتابخانههای کل دنیا یک شکلاند و تفاوتی ندارند؛ طبق تصریح الهی که در قرآن میفرماید: « إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ».
معاون بین الملل حوزههای علمیه درباره وظایف فعالان قرآنی نشسبت به ساحت نورانی وحی، ابراز کرد: شما بانوان به عشق قرآن در این میدان جمع شدید، لذا ما مسلمانان باید به وظایف خود در این باره توجه کنیم که من 10 مورد را ذکر میکنم.
وی در تشریح این وظایف بیان کرد: نخست تعلیم قرآن به فرزندان امت اسلام چنان که نباید حتی یک نفر از دختران و پسران ما در خواندن قرآن مشکل داشته باشند؛ دوم توجه به تجوید به ویژه به منظور قرائت صحیح نمازهای روزانه، رعایت صوت و لحن آیات چنان که بانوان ما فکر نکنند که استعداد قرانی به برخی اعطا شده و به برخی دیگر نه بلکه همه شما آن را دارید و باید شکوفایش کنید.
زمانی اضافه کرد: چهارمین وظیفه ما حفظ قرآن است چنان که در حدیث است کسی که قرآن را بخواند و حفظ کند با قرآن محشور میشود.
وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ حفظ قرآن بیان کرد: در دانشگاه الازهر مصر که 15 برابر دانشگاه تهران دانشجو دارد همه دانشجویان حافظ قرآناند و بنابر دستور رییس دانشگاه هیچ دانشجویی بدون حفظ کل قرآن حق حضور در این دانشگاه را ندارد، اما متاسفانه در ایران این فرهنگ جا نیفتاده، باید بپرسیم ما چه کم داریم که چنین نیستیم.
زمانی با تحسین بانوان حافظ کل قرآن، تصریح کرد: کسانی که میانگارند توان حفظ قرآن را ندارند، بهتر است سورههای کوتاه را تا جای ممکن حفظ کنند و نیز حفظ موضوعی را مدنظر قرار دهند و آیات موضوعی را حفظ کرده و در عمل پیاده کنند.
استاد حوزه با تاکید بر لزوم کاربردی کردن آیات قرآن در سبک زندگی بانوان، ابراز کرد: برای مثال بانوان میتوانند آیه «کُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ» را در آشپزخانهها به کار ببندند.
زمانی با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق قرآنی گفت: حفظ مقدمه عمل است و بانوان حافظ ما باید این مهم را سرلوحه خویش قرار دهند.
وی در تشریح دیگر وظایف مسلمین نسبت به قرآن گفت: مطالعه یک دوره ترجمه قرآن اهمیت دارد، چنان که به جای خواندن دو صفحه عربی از آن بهتر است یک صفحه عربی همراه با ترجمه خوانده شود و آیاتی که برای تان جذاب تر است را نشانه گذاری کنید.
زمانی تاکید کرد: مطالعه تفسیر، استخراج نظامات معرفتی اسلامی قرآن توسط فضلا و علما، ترویج فرهنگ قرآن در جامعه و اقامه حکومت قرآنی و پیادهسازی دستورات آن دیگر وظایفی است که باید مسلمین نسبت به قرآن انجام دهند که خوشبختانه این وظیفه اخیر در سایه ولایت فقیه و تدبیر مقام معظم رهبری محقق شده است و ایران تنها کشوری است که حکومت قرآنی را اقامه کرده و قانون اساسی اش به طور صد درصد اقتباس از قرآن است.
انتهای پیام