صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۱۰۰۹۲
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸

گروه دانشگاه ــ دبیر اجرایی همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» در جوابیه‌ای به گزارش انتقادی منتشر شده در ایکنا توضیحاتی درباره این همایش ارائه کرده است.

به گزارش ایکنا؛ در پی انتشار گزارشی پیرامون همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» با عنوان «نقدی بر یک رویداد علمی با برند بین‌المللی/ از پذیرش مقالات بی‌ارتباط تا ناهماهنگی‌ها در اجرا» که برخی از آسیب‌های این همایش اشاره شده بود که دستاوردهای این رویداد علمی بین‌المللی را تحت تاثیر خود قرار می‌داد، مهدی نصیری، دبیر اجرایی این همایش ذیل این گزارش توضیحاتی ارسال کرده‌اند که در ادامه از نظر می‌گذرد؛
 
با سلام
ضمن تشکر از خبرگزاری محترم ایکنا که شاید تنها خبرگزاری بود که داوطلبانه و به دور از انتظاراتی به اطلاع رسانی همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» پرداخته و دقت نظر‌های خوبی بر این همایش داشتند. چند نکته نیز دبیرخانه همایش بیان می‌کنم که شاید بیان آن خالی از قوت نباشد.

۱- این همایش کاملا یک رویداد علمی و تخصصی و میان رشته‌ای بود و از ابتدای شروع فعالیت تلاش شد تا از تشریفاتی بودن و تبلیغاتی بودن همایش پرهیز و کاملا مباحث علمی در همایش مطرح شود.

۲- اغلب افرادی که در همایش سخنرانی داشتند چکیده مقاله برای همایش ارسال کرده بودند؛ بنابراین سخنرانی اساتید محترم در روز افتتاحیه و اختتامیه حتی معاونت محترم فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف نیز با پیش زمینه ارسال چکیده مقاله بود.

۳- این همایش افتخار را در کارنامه خود دارد که با کمترین هزینه و در سطح بین‌المللی برگزار شد. به طور نمونه هزینه‌ای بابت اساتید خارجی و مقاله سفارشی پرداخت نشد.

۴- در این همایش ۱۷ نفر از اساتید و نویسندگان خارجی از کشور‌های آمریکا، فرانسه، آلمان و دیگر کشور‌ها با هزینه شخصی خود شرکت کرده بودند.

۵- برای این رویداد بین رشته‌ای حدود ۳۵۰ چکیده مقاله و ۳۰ مقاله انگلیسی و عربی ارسال شده بود و اغلب چکیده‌ها با حداقل دو داور ارزیابی شده بودند. اینکه مقاله‌ای با چند نویسنده، ضعیف یا دارای قوت باشد نظر ارزیابان محترم است و امری تخصصی است. البته در این میان چکیده مقالاتی نیز بودند که از نظر داوران محترم امتیاز لازم برای پذیرش را پیدا نکردند.

۶- اساتید صاحب نامی در این همایش شرکت کردند و در پنل‌ها به سخنرانی پرداختند.

۷- گستردگی کار و پراکندگی سالن‌های برگزاری پنل‌ها موجبات بی نظمی را فراهم آورد که جا دارد از همه فرهیختگان گرامی عذرخواهی کنیم و ضمن استقبال از نقد‌های آنان در جهت رفع آن در آینده کوشا باشیم.

۸- پوستر‌های ارائه شده که با خلاقیت زیبا و طراحی‌های فرهیختگان محترم ارسال شده بود از صبح تا ظهر روز همایش در دانشگاه صنعتی شریف و صبح تا ظهر روز اختتامیه همایش در مرکز همایش‌های غدیر قم نصب شده بود و فایل‌های آن در اختیار سایر فرهیختگان محترم قرار خواهد گرفت، البته در قسمتی از دانشکده شیمی دانشگاه شریف با اعتراض مسئول محترم دانشکده ناچار به جابجایی چند پوسترشدیم.

۹- استقبال از بسیاری از پنل‌ها مناسب و خوب بود. هر چند در برخی از پنل‌ها بود به دلیل تخصصی و بین رشته‌ای بودن استقبال کمتری صورت گرفت که تخصصی بودن آن بر کاهش مخاطبین نیز تاثیرگذار بود.

۱۰- انتخاب دانشگاه صنعتی شریف برای برگزاری این همایش بین‌المللی به دلیل توجه دادن به ارتباط علوم انسانی با علوم فنی بود، عنوان مهجور بودن علوم انسانی به نظر نگارنده درخور توجه‌تر است از عنوان نامناسب بودن مکان برگزاری.

۱۱- برگزارکنندگان همایش عبارت بودنداز دانشگاه باقرالعلوم (ع)، شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف.

مهدی نصیری
دبیرخانه همایش
انتهای پیام