صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۱۰۱۹۱
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹
‌ اوحدی خبر داد:

گروه جامعه ــ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه رویکرد جدید برنامه‌ها مردم‌محور و برنامه‌محور است، از ترویج فرهنگ‌ قرآنی در تمامی مراکز سازمان فرهنگی‌- هنری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در اولین نشست خبری سال 97 خود با اصحاب رسانه، ضمن تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان فرهنگی هنری، با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های بسیار بزرگ فرهنگی شهر تهران یا شاید بتوان گفت بزرگترین ظرفیت فرهنگی کشور است که در یک مجموعه متمرکز شده است؛ این عنوان را می‌توانیم به دلیل ظرفیت‌ها و امکاناتی که در اختیار دارد، به آن بدهیم.

وی افزود: این سازمان با حدود 400‌ مرکز و تعداد ۳۵ فرهنگسرا که مجموعه فعالیت‌های مختلف در آن شکل می‌گیرد، دارای ۳۷۲ کتابخانه با دو میلیون و ۵۰۰ هزار کتاب، باغ موزه‌ها، خانه موزه‌هایی همچون خانه موزه شهید مطهری و بسیاری از مفاخر و مشاهیر بزرگ کشور و همچنین 120 خانه فرهنگ که پنجاه درصد آن توسط سازمان و مشارکت مردم تصدی‌گری می‌شود را در اختیار دارد.

اوحدی با بیان اینکه تمامی ظرفیت‌های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران را در جهت توسعه، ترویج و اعتلای فرهنگ و هنر به کار خواهیم بست، تصریح کرد: حلقه وصل این فعالیت‌ها‌ رسانه‌ها هستند. رویکرد‌های ما بر اساس مردم محوری بودن و تقویت مشارکت‌های مردمی است که بر همین اساس آموزش و ترویج و توسعه فرهنگ اسلامی ـ ایرانی را اولیت قرار داده‌ایم و در این مسیر راه‌ طولانی را در پیش داریم.

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با تأکید براینکه نگاه ما در این برنامه این است که ظرفیت را افزایش دهیم، افزود: در واقع کار فرهنگ برای مردم انجام می‌شود و باید رفتار دوسویه‌ای را داشته باشد. ما به دنبال جذب مخاطب و در عین حال مشارکت مخاطب در فعالیت‌های فرهنگی هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم از همه ظرفیت‌های فرهنگی و هنری اعضای هیئت‌ امنای سازمان در جهت اعتلای فرهنگ و اهداف اتخاذ شده استفاده کنیم، گفت: یکی از مخاطبان اصلی سازمان دانش‌آموزان هستند و یکی از رویکرد‌های ما ارتباط گرفتن با این قشر و مجموعه وزارت آموزش و پرورش است. بر این اساس تلاش می‌کنیم برنامه‌های متنوع و مطالعه شده‌ای را برای این حوزه و حوزه‌های مردمی انجام دهیم.

اوحدی تصریح کرد: می‌توانیم جریان‌سازی فرهنگی داشته باشیم که تبدیل به یک گفتمان فرهنگ عمومی شود. بر این اساس کارهای خوبی را با رسانه ملی و شبکه‌های تلویزیونی شروع کرده‌ایم و این نوید را می‌دهیم که برنامه‌ را به سمت تولید محصولات فرهنگی هدایت کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی ــ هنری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به برگزاری موضوعات مناسبتی در این سازمان گفت: امسال سال کارآمدی نظام و بلوغ و شکوفایی و خلاقیت آن است. از آن طرف نیز دشمن تمام تلاش خود را در حوزه نفوذ فرهنگی به خدمت گرفته تا بگوید سال ناکارآمدی است، بر همین اساس امسال برنامه‌های بسیار متنوعی برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و نیمه شعبان در نظر گرفتیم.

منتظران باران

وی درخصوص برنامه‌های متنوع نیمه شعبان نیز گفت: امسال ستاد ویژه‌ای را در قالب برنامه‌های نیمه شعبان و در چهارچوب چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان «منتظران باران» تشکیل داده‌ایم. امیدواریم باران ظهور حضرت حجت دل‌های همه عالم بشریت را در شرایطی که ظلم بیداد می‌کند حیات تازه‌ای ببخشد. برنامه دیگر «کودکان منتظر» است که همدردی با کودکان مظلوم یمن و سوریه است. این جشنواره را در فرهنگ‌سرای خاوران خواهیم داشت که پیشانی بندهای کودکان منتظر، کودکان یمن و کودکان منتظر، کودکان سوریه را هم در نظر گرفته‌ایم تا بتوانیم همدردی خود را با کودکان مظلوم فلسطین، یمن و سوریه نشان دهیم.

به وقت عاشقی در میدان امام حسین(ع)

اوحدی ادامه داد: «سروهای منتظر» از برنامه‌های دیگر این ایام است که در این برنامه میزبان خانواده‌های معظم شهدای مدافع حرم در منطقه هشت و فرهنگسرای گلستان هستیم. منتظرانی که همه چیزشان را در طبق اخلاص گذاشتند تا از ارزش‌های امام منتظر دفاع کنند. تمامی برنامه‌ها با همراهی رسانه ملی است و خوشبختانه در این دوره یک آشتی خوب را با رسانه ملی داریم. برنامه «به وقت عاشقی» با بیش از ۳۰-۴۰ هزار نفر جمعیت در میدان آئینی امام حسین(ع) برگزار می‌شود که نقش رسانه ملی در پوشش آن جدی است.

راه‌اندازی پویش مجازی من هم منتظرم

رئیس سازمان فرهنگی هنری افزود: این سازمان بالقوه و بالذات یک ظرفیت فرهنگی دارد و کار فاخری را با عنوان شرح آدینه که تمامی آن توسط مجموعه سازمان فرهنگی هنری به انجام رسیده با صدای محمد معتمدی و شعر حسین اسرافیلی آماده پخش دارد و رونمایی می‌کند. همچنین یک پویش در فضای مجازی با دو عنوان «من هم منتظرم» و «شهر در انتظار توست» در نظر گرفته‌ایم.

وی بیان کرد: در فرهنگسرای اندیشه نیز جشنواره شعر و قصیده بی‌انتها را خواهیم داشت که شبکه چهار برنامه را ضبط و تولید می‌کند. کتاب مشتاقی و مهجوری به مناسبت نیمه شعبان و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب از چهل شاعر آئینی و انقلابی در این ایام رونمایی می‌شود. رونمایی از کتاب مهدی طحانی با تقریظ رهبری از برنامه‌های دیگری است که در سالروز شهادت استاد مطهری رونمایی می‌شود. برنامه «منتظران باران» به مدت سه شب در فرهنگسرای بهمن با همراهی رسانه ملی برگزار می‌شود.

اوحدی ضمن دعوت از شهروندان در این برنامه‌ها اظهار کرد: امسال یک رخداد بین‌المللی برگزاری نمایشگاه کتاب است که با نیمه شعبان همزمان شده و شهرداری تهران همت جدی را به کار بسته و از بهمن‌ماه جلسه‌های کمیته‌های تخصصی با حضور وزارت ارشاد تشکیل شده است. جا دارد از سازمان خدمات شهری هم تشکر کنم. مشکلی برای برگزاری نمایشگاه نیست. امکانات کامل حمل و نقل را سازمان حمل و نقل شهرداری بسیج کرده است. ناوگان تاکسیرانی هم به طور جدی در خدمت است. تقاضا داریم کسی با خودروی شخصی به نمایشگاه نیاید.

رئیس سازمان فرهگی‌هنری با دعوت از مردم به نمایشگاه کتاب و شرکت در برنامه‌های نیمه شعبان و قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و دیگر مسئولان و همچنین رسانه عنوان کرد: امسال از ۵۳ کشور بیشتر از ۱۰۰ میهمان داریم. دو کشور صربستان و تونس نیز به عنوان میهمان ویژه هستند. با همکاری سازمان فرهنگی هنری شب صربستان را در باغ کتاب و با مسئولیت سازمان فرهنگی هنری برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های حوزه فرهنگ عدم هماهنگی مجموعه فرهنگی است، تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ما در معرکه فرهنگی قرار گرفتیم؛ از این رو نگاهمان این است که فرهنگسراها جزیره‌ای عمل نکنند و نوآوری داشته باشند.

اوحدی به برپایی فرهنگسرای کتاب در فضای نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: فرهنگسرای کتاب در یک فضای هزار و 500 متری برگزار می‌شود. هر شب هشت تا ۱۰ هنرمند مورد نظر مردم در فرهنگسرای کتاب برای مردم کتاب می‌خوانند. در نمایشگاه کتاب برای روشندلان ۱۲۰ عنوان کتاب خط بریل و دیجیتال تدارک دیده‌ایم که در فرهنگسرای کتاب می‌توانند به رایگان عضو شوند و از این کتاب‌ها بهره ببرند. حتی اگر نتوانستند حضوری بیایند تمهیداتی فراهم کردیم که کتاب را رایگان در اختیارشان قرار دهیم.

رئیس سازمان فرهنگی‌‌هنری درخصوص مشکلات مربوط به بودجه نیز گفت: موضوع بودجه یکی از گلایه‌مندی‌ها و کمبودها است؛ در سال ۹۷ رویکردی ایجاد کردیم که مدیریت فرهنگی هنری هر منطقه مفاخر، هنرمندان و ادبای هر منطقه را شناسایی کند و از حضور ایشان بهره بگیرند. فرهنگسراها محل خانوادگی رجوع مردم است؛ بزرگترین پردیس تئاتر کشور در اختیار سازمان فرهنگی هنری است و آن پردیس خاوران است. امیدواریم با هماهنگی شهرداری بودجه بهره‌برداری از این ظرفیت عظیم را در خدمت تئاتر کشور داشته باشیم. باغ کتاب تهران نیز با ۱۱۰ هزار متر مربع به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه کتاب دنیاست که با تکنولوژی‌های روز دنیا به ویژه برای آموزش آماده خدمت‌رسانی است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر نگاه وی در خصوص برنامه‌های ناتمام سازمان فرهنگی هنری مخصوصا در حوزه‌های دینی و قرآنی گفت: اگر اصالت را بر برنامه‌محور بودن و برنامه‌های مشخص شده توسط هیئت امنایی اندیشه‌ورز بگذاریم موفق می‌شویم. بر این اساس یکی از رویکرد‌های اصلی ما در سازمان حوزه‌های دینی و قرآنی است. آموزه‌های قرانی و ترویج آنها جزو مهمترین برنامه‌های ما در این حوزه است.

اوحدی ادامه داد: در حوزه ترویج مبانی دینی و قرآنی نگاهمان این است که فرهنگ قرآنی در تمامی مراکز تحت اختیار سازمان و فرهنگ‌سراها تبلیغ و ترویج شود. کارهای فرهنگی باید جهت‌گیری داشته باشد و هنرمندانه ارائه شود. ما به دلیل اینکه در بسیاری از کارها دقت نمی‌کنیم و آن را سرسری انجام می‌دهیم یا نیمه‌تمام و یا ناقص باقی می‌ماند و در نهایت به ضد فرهنگ تبدیل می‌شود. لذا در حوزه قرآنی توجه به فرهنگ و هنر قرآنی جزو الویت‌ها و مهمترین برنامه‌های ما است.

ادامه فعالیت خانه شهریاران با مدیریت جدید

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر سرنوشت خانه شهریاران جوان و ادامه فعالیت آن گفت: نگاه ما این است که مجموعه جریان‌ساز باشد. نمی‌شود انتظار داشت که به عنوان مثال قرآن و مبانی آن تنها توسط یک فرهنگسرا تبلیغ و ترویج شود و از این جهت تلاش می‌کنیم خانه شهریاران جوان هم با فعالیت‌های جدید و جدی در عرصه‌های شهری ورود داشته باشد. رویکرد دولت امروز برون‌پسپاری مسئولیت‌ها به جوانان است و یکی از رویکردهای اصلی ما هم تمرکز و توجه به جوانان در این عرصه است. مسئله ما در مورد خانه شهریاران تغییر مدیریتی بود که به زودی مدیر جدید آن هم معرفی و برنامه‌های آن اعلام می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی‌هنری در پایان با معرفی شماره تلفن گویای ۱۸۳۷ به عنوان سامانه ۲۴ ساعته دریافت نظرات و پیشنهادات شهروندان و سایت اینترنتی farhangsara.ir گفت: از مردم می‌خواهیم که پیشنهادات و نظرات و انتقادات خود را از طریق این سامانه به ما بیان کنند. البته ما در تمامی رویکردهای سازمان فرهنگی و هنری که برگرفته از ارزش‌های اسلامی و انقلاب است، دست یاری به سوی تمامی اصحاب فرهنگ و هنر دراز می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم که ما را در این عرصه کمک کرده و برنامه خود را ارائه د‌هند.