درخواست برای آموزش اسلامی در مدارس آلمان افزایش یافته است و حدود 54 هزار دانشآموز در حال حاضر در کلاسهای آموزش اسلامی شرکت میکنند. بر اساس نظرسنجی که از ایالتهای فدرال بهدست آمده است؛ این آمار نسبت به سال تحصیلی 2015-2016، حدود12 هزار نفر افزایش یافته است.
علاوه بر این، حدود 800 دانشآموز در کلاسهای مذهبی علویان شرکت میکنند. بنابراين، حدود 880 مدرسه در 9 ایالت، آموزشهای اسلامی را به دانشآموزان ارائه میدهند. بیشتر این مدارس در ایالتهای بایرن و نوردراین وستفالن واقع شدهاند.
در این ایالتها، تقاضا برای آموزش اسلامی از طریق انجمنهای مسلمان و تحت مسئولیت دولت صورت میگیرد. در هسن و نیدرزاکسن، آموزش اسلامی با همکاری و تحت مسئولیت انجمنهای مسلمان صورت میگیرد. این برنامهها به طور مشترک توسط جوامع مذهبی و سازمانهای دولتی توسعه مییابند
در هر دو ایالت، اتحادیه ترک اسلامی «دیتیب» در این آموزشها درگیر است. در برلین آموزش اسلامی تنها با مسئولیت فدراسیون اسلامی و به عنوان درسی داوطلبانه وجود دارد. فدراسیون اسلامی
چندین انجمن مسجد را نمایندگی میکند و به عنوان جامعه اسلامی ملی گوروش شناخته میشود. اساسا در پایتخت برای آموزش اسلامی، جایگاه خاصی وجود ندارد.
علاوه بر این، مسئولان ایالتهای نوردراین وستفالن، بادن-وورتمبرگ، راینلاند فالتس و زارلند آموزشهای مذهبی اسلامی را در قالب پروژهای امتحان میکنند. برای مثال در نوردراین وستفالن، شورای مشورتی، محتوای دوره را تعیین و پرسنل آموزشی را انتخاب میکند. نیمی از نمایندگان این شورا توسط وزارت آموزش و پرورش انتخاب میشوند و نیمی دیگر نمایندگان انجمنهای مسلمان هستند.
همچنین هیات مشورتی در بادن-وورتمبرگ که در آن انجمنهای مسلمان حضور دارند، پروژهای برای سازماندهی به انجمن والدین دارد. در بایرن و شلسویگ-هولشتاین، آموزش اسلامی تحت نظر مسئولان ایالتی است و جوامع مذهبی در آن درگیر نیستند. در بایرن، حدود 350 مدرسه در این طرح شرکت میکنند، اما احتمال لغو این پروژه در سال 2019 وجود دارد. هامبورگ و برمن، آموزشهای مذهبی را برای دانشآموزان تمام ادیان برگزار میکنند.
آموزشهای اسلامی در هامبورگ توسط کلیسای پروتستان و در برمن توسط دولت فدرال سازماندهی میشود. براساس این گزارش، در ایالتهای شرقی آلمان مانند زاکسن، زاکسن-آنهالت، تورینگن، مِکْلِنبورگ-فورپومِن و براندنبورگ هیچگونه آموزش اسلامی و تعلیم دینی برای دانشآموزان مسلمان وجود ندارد. اینها در حالی است که مسئولان کنفرانس اسلامی در آلمان، 9 سال پیش به این نتیجه رسیدند که 580 هزار دانشآموز مسلمان در سراسر کشور باید بتوانند در آموزشهای اسلامی شرکت کنند و حدود 70 هزار نفر باید امکان یادگیری آموزههای مذهبی علویان را داشته باشند.
انتهای پیام