صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۱۳۳۶۳
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰

گروه جامعه ــ تا قبل از فرارسیدن ماه رمضان باید کفاره روزه‌هایی که به صورت غیر عمد و به دلیل بیماری، مسافرت و ... افطار کرده‌ایم را پرداخت کنیم؛ که میزان آن برای هر روز یک مد طعام معادل 750 گرم قوت غالب شامل آرد، گندم و برنج است.

به گزارش ایکنا؛ در آستانه ماه مبارک رمضان و قدر مسلم قبل از آغاز این ماه باید به حساب و کتاب روزه‌هایمان برسیم.

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که قبل از آغاز رمضان باید انجام شود پرداخت کفاره روزه‌هایی است که به صورت غیر عمد نتوانسته‌ایم آنها را ادا کنیم و اگر تاکنون این اقدام را انجام نداده‌اید بهتر است زودتر دست به کار شوید چرا که تا ماه رمضان چند روز بیشتر نمانده است.

در احکام اسلامی آمده است: «اگر شخصی به علت بیماری یا مسافرت و غیره روزه را افطار کرده باشد و تا رمضان سال بعد موفق به گرفتن قضای آن نشده باشد علاوه بر قضای روزه برای هر روز یک مد طعام (750 گرم آرد، گندم، برنج و...) به عنوان کفاره به فقیر بدهد».

هزینه کفاره هر روز روزه بر اساس قُوت غالب برای هر روز یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است و ملاک، قیمت منطقه‌ای است که شخص در آن زندگی می‌کند و با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف متفاوت است، لذا افراد باید بر اساس قیمت منطقه خود کفاره را محاسبه و پرداخت کنند.

قیمت کفاره امسال از سوی تعدادی از مراجع اعلام شده است و مکلفان در صورت داشتن هر گونه سؤالی در خصوص میزان و نحوه پرداخت کفاره بهتر است با دفتر مرجع تقلید خود تماس بگیرند.

البته برخی سؤال‌های متداول در خصوص کفاره مطرح است از جمله اینکه: «اگر مثلا بیست روز کفاره بر گردن داریم و چند سال هم تاخیر انداخته ایم چیزی اضافه نمی‌شود و همان ۲۰ روز کفاره بر عهده ماست؟ که در پاسخ مطرح شده چیزی اضافه نمی‌شود اما قیمت بر اساس قیمت روز باید حساب شود.

البته باید تأکید شود که اگر کسی بدون عذر عمدا روزه خود را باطل کرده باشد برای هر روز علاوه بر قضای آن روز باید 60 مد طعام به 60 مسکین بدهد و یا 60 روز روزه بگیرد و اگر به چیز حرامی روزه را باطل کرده است علاوه بر اطعام 60 مسکین برای هر روز باید 60 روز هم روزه بگیرد.

در تعیین قیمت کفاره توصیه شده است که به سراغ قیمت ارزان‌ترین برنج یا گندم موجود در بازار نوریم (هرچند که همان هم کافی است) اما اگر خودمان برنج ایرانی می‌خوریم چه بهتر که به فقرا هم برنج ایرانی یا لااقل برنج بدهیم.

نکته بسیار مهم در کفاره این است که باید حتما یا طعام بدهیم یا مطمئن باشیم فقیر صرف طعام کرده است وگرنه از گردن ما ساقط نمی‌شود بر همین اساس بهتر است خود برنج که غذای قالب مردم ایران است را تهیه و به فقرا بدهیم و در غیر این صورت به فقیر عنوان کنیم که پول را صرف خرید نان یا برنج کند.

 انتهای پیام