صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۱۳۷۵۸
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰
احمدی عنوان کرد:

گروه جامعه ــ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) دلیل ساری و جاری نبودن دیدگاه‌های اسلامی در برنامه‌های مربوط به خانواده کشور را باور نداشتن به این دیدگاه‌ها و عدم نظریه‌پردازی در این خصوص دانست و گفت: دیدگاه‌های اسلام تنها در اسناد به عنوان ویترین کار مطرح می‌شود.

خدابخش احمدی، عضو اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله(عج) در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که چرا قوانین اسلامی به صورت عملی در قبال خانواده‌های ایرانی اجرا نمی‌شود، گفت: برای اینکه باور نداریم؛ یعنی باور درونی وجود ندارد. می‌دانیم، می‌خوانیم، توضیح می‌دهیم، تشریح می‌کنیم ولی وقتی به عمل می‌رسد عمل نمی‌کنیم چون باور قلبی وجود ندارد.

وی ادامه داد: باور به دیدگاه اسلامی در خصوص خانواده درست مثل باورهای دیگری از جمله امید به خدا، توکل به خدا، ذکر، یادخدا و ده‌ها باور دیگر است؛ قرآن سرشار از این مضامین است ولی استفاده نمی‌کنیم؛ می‌دانیم مرگ هست اما برای همسایه.

احمدی درجه اول موضوع را باور نداشتن دانست و ادامه داد: وقتی باور نداشته باشیم مباحث اسلامی را محور کار قرار نمی‌دهیم. مثلاً می‌گوییم توکل به خدا اما دست به دامن هر کس و ناکسی می‌شویم.

اعمال انسان سنجیده می‌شود نه آگاهی انسان

وی با تأکید بر اینکه انسان‌ها بر اساس اعمالشان ارزیابی می‌شوند، به همین خاطر هم اعمال انسان سنجیده می‌شود نه آگاهی انسان، گفت: آگاهی انسان برای تعیین بهشتی بودن و یا جهنمی بودن او سنجیده نمی‌شود. چون عمل است که نشان می‌دهد ما چه قدر به یک موضوع باور داریم به خصوص در شرایط سخت.

این استاد دانشگاه پس از این مقدمه به مبحث دیدگاه‌های اسلام در خصوص خانواده و دلایل عدم اجرای این دیدگاه‌ها در مباحث اجرایی کشور پرداخت و گفت: موضوعی مثل محوریت خانواده به طور مستقیم قابل اجرا نیست و اینطور نیست که در هر سند و بندی یک واژه خانواده اضافه کنیم و همه چیز حل شود، بلکه باید خانواده در اسلام نظریه پردازی شود. آیا در فقه، فلسفه و ... موضوع خانواده را نظریه پردازی کرده‌ایم؟ خیر؛ و چرا نظریه پردازی نمی‌کنیم؟ چون باور نداریم که از این موضوع می‌شود نظریه در آورد و می‌رویم و نظریه‌های آماده خارجی را مورد استدلال و استفاده می‌کنیم.

وی در ادامه تشریح روندی که در نهایت منجر به استفاده نکردن از دیدگاه‌های اسلامی در خصوص خانواده در کشور می‌شود، گفت: اما وقتی می‌خواهیم سندی را تدوین کنیم، در یک طرف قوانین و نظریه‌های خارجی را داریم و در یک طرف مبانی دینی و قرآنی را، در این مرحله اهداف، رسالت‌ها و قوانین اسلامی را به به عنوان یک ویترین زیبا و آرمانی از کار قرار می‌دهیم و در همه اسناد اولیه مطرح می‌کنیم اما در عمل و اجرا کاملاً از همان نظریه‌هایی که در غرب تدوین شده استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام