صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۱۷۹۳۶
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی بیان کرد؛

گروه جامعه ــ کارشناس فقهی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه یکی از بهترین دعاها در ماه رمضان، توفیق تشرف به حج است، گفت: زائران حج 97 از ظرفیت معنوی ماه روزه‌داری برای خودسازی و تدبر در مناسک حج استفاده کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمرتضی موسوی شاهرودی، کارشناس فقهی بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا درباره ظرفیت معنوی ماه رمضان برای آمادگی حجاج بیت‌الله‌الحرام گفت: حج، یکی از احکام و مناسکی است که خداوند تبارک در قرآن کریمش بر مکلفان با شرط استطاعت و یک مرتبه برای تمام عمر واجب کرده، همچنین روزه ماه مبارک رمضان را نیز در قرآن واجب کرده است، پس روزه‌داری و حج، هر دو از فرایض الهی و مهم هستند، حال باید توجه کنیم ویژگی‌هایی در این دو عبادت و حکم وجود دارد که این دو را به هم نزدیک و شبیه کرده است، برای مثال هر دو فریضه مذکور در روایات ما به «مهمانی خدا» تعبیر شده اند.

وی افزود: بسیار جالب و مورد توجه است که یکی از پرتکرارترین و معروف‌ترین دعاها در ماه مبارک رمضان به عنوان ماه مهمانی خدا، دعا برای توفیق‌ تشرف به حج و انجام مناسک آن به بهترین شکل است؛ دعاهایی که ماثور از ائمه معصوم(ع) است و مبنای قرآنی هم دارد. خود این نشان می‌دهد بهترین کار برای کسانی که عازم حج و زیارت بیت‌الله‌الحرام هستند این است که در ماه رمضان خودسازی کاملی داشته باشند. حاجیان باید در ماه رمضان به عنوان مهمانی «زمانی»، آمادگی خوبی برای مهمانی «زمانی و مکانی» که همان حج در ماه ذی‌الحجة است، پیدا کنند.

حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی در ادامه گفت: به ما تعلیم داده شده است در ماه رمضان بعد از هر نماز بگوییم: «اللهمّ الرزقنی حجّ بَیتِکَ‌الحرام فی عامی هذا و فی کلّ عام» و در دنباله دعا از خدا بخواهیم مناسک حج را به بهترین وجه، با خلوص نیت و با رعایت احکام صحیح آن که موجب تقرب الهی شود، انجام دهیم. همچنین جالب است که دو عید بزرگ برای مسلمانان یعنی عید فطر و عید قربان، نشان‌دهنده ارتباطی بین روزه و حج هستند، چرا که هر دوی این اعیاد نشان می‌دهند مسلمان با انجام تکالیف الهی یعنی روزه‌داری و حج به پاکی کامل مانند روزی که از مادر متولد شده است می‌رسد. این‌ها قرائن خوبی است که ما را متوجه می‌کند در ماه مبارک رمضان ضمن خودسازی و تزکیه نفوسی که به دست می‌آوریم، آمادگی کاملی برای انجام مناسک حج به دست بیاوریم و تکلیف مهمی که بر دوش مکلف مستطیع گذاشته شده است.

کارشناس بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به این سوال که توصیه شما برای زائران حج 97 چیست؟ گفت: معرفت بیشتری برای این حکم الهی پیدا کنیم، یعنی مناسک حج صرفاً یک سفر و احکام تکلیفی بدون جهت نیست، این‌ها همه جهت‌دار است و موجب تقرب الهی و تزکیه نفس است، بنابراین عزیزان هرچه می‌توانند مطالعه و دقت در احکام و مناسک حج کنند که هرکدام به تنهایی می‌تواند روح عبودیت و خلوص نیت را در انسان‌ها تقویت کند و ارتباط عمیقی بین انسان و خالق متعال پیدا شود، بنابراین همانطور که در احکام حج هم آمده یکی از مستحبات برای حاجی آن است که از روز عید فطر موهای خود را کوتاه نکند و آمادگی پیدا کند تا در حج واجب و عید قربان با حلق و تقصیر آن را کوتاه کند، پس ماه مبارک رمضان زمینه بسیار خوبی برای مطالعه و تفکر در اعمال حج است و امیدواریم ان‌شاءالله زائران با معرفتی بهتر، سفری پربار و با نتیجه خوب را تجربه کنند.

انتهای پیام