حجتالاسلام والمسلمین سیدمرتضی موسوی شاهرودی، کارشناس فقهی بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا درباره ظرفیت معنوی ماه رمضان برای آمادگی حجاج بیتاللهالحرام گفت: حج، یکی از احکام و مناسکی است که خداوند تبارک در قرآن کریمش بر مکلفان با شرط استطاعت و یک مرتبه برای تمام عمر واجب کرده، همچنین روزه ماه مبارک رمضان را نیز در قرآن واجب کرده است، پس روزهداری و حج، هر دو از فرایض الهی و مهم هستند، حال باید توجه کنیم ویژگیهایی در این دو عبادت و حکم وجود دارد که این دو را به هم نزدیک و شبیه کرده است، برای مثال هر دو فریضه مذکور در روایات ما به «مهمانی خدا» تعبیر شده اند.
وی افزود: بسیار جالب و مورد توجه است که یکی از پرتکرارترین و معروفترین دعاها در ماه مبارک رمضان به عنوان ماه مهمانی خدا، دعا برای توفیق تشرف به حج و انجام مناسک آن به بهترین شکل است؛ دعاهایی که ماثور از ائمه معصوم(ع) است و مبنای قرآنی هم دارد. خود این نشان میدهد بهترین کار برای کسانی که عازم حج و زیارت بیتاللهالحرام هستند این است که در ماه رمضان خودسازی کاملی داشته باشند. حاجیان باید در ماه رمضان به عنوان مهمانی «زمانی»، آمادگی خوبی برای مهمانی «زمانی و مکانی» که همان حج در ماه ذیالحجة است، پیدا کنند.
حجتالاسلام موسوی شاهرودی در ادامه گفت: به ما تعلیم داده شده است در ماه رمضان بعد از هر نماز بگوییم: «اللهمّ الرزقنی حجّ بَیتِکَالحرام فی عامی هذا و فی کلّ عام» و در دنباله دعا از خدا بخواهیم مناسک حج را به بهترین وجه، با خلوص نیت و با رعایت احکام صحیح آن که موجب تقرب الهی شود، انجام دهیم. همچنین جالب است که دو عید بزرگ برای مسلمانان یعنی عید فطر و عید قربان، نشاندهنده ارتباطی بین روزه و حج هستند، چرا که هر دوی این اعیاد نشان میدهند مسلمان با انجام تکالیف الهی یعنی روزهداری و حج به پاکی کامل مانند روزی که از مادر متولد شده است میرسد. اینها قرائن خوبی است که ما را متوجه میکند در ماه مبارک رمضان ضمن خودسازی و تزکیه نفوسی که به دست میآوریم، آمادگی کاملی برای انجام مناسک حج به دست بیاوریم و تکلیف مهمی که بر دوش مکلف مستطیع گذاشته شده است.
کارشناس بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به این سوال که توصیه شما برای زائران حج 97 چیست؟ گفت: معرفت بیشتری برای این حکم الهی پیدا کنیم، یعنی مناسک حج صرفاً یک سفر و احکام تکلیفی بدون جهت نیست، اینها همه جهتدار است و موجب تقرب الهی و تزکیه نفس است، بنابراین عزیزان هرچه میتوانند مطالعه و دقت در احکام و مناسک حج کنند که هرکدام به تنهایی میتواند روح عبودیت و خلوص نیت را در انسانها تقویت کند و ارتباط عمیقی بین انسان و خالق متعال پیدا شود، بنابراین همانطور که در احکام حج هم آمده یکی از مستحبات برای حاجی آن است که از روز عید فطر موهای خود را کوتاه نکند و آمادگی پیدا کند تا در حج واجب و عید قربان با حلق و تقصیر آن را کوتاه کند، پس ماه مبارک رمضان زمینه بسیار خوبی برای مطالعه و تفکر در اعمال حج است و امیدواریم انشاءالله زائران با معرفتی بهتر، سفری پربار و با نتیجه خوب را تجربه کنند.
انتهای پیام