صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۲۵۶۴۷
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵
سیدقاسم یاحسینی اظهار کرد:

گروه ادب ــ نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس کشورمان درباره اهمیت پژوهش در کتب دفاع مقدس اظهار کرد: نویسنده هنگامی وارد حوزه پژوهش می‌شود که بتواند با سوژه فاصله بگیرد و احساس را کنار بگذارد و با دیدگاه عقلانی و بر اساس منابع با قضیه برخورد کند. این اتفاق با وجود چند دهه از پایان جنگ هنوز در این ژانر ادبی اتفاق نیفتاده است.

سیدقاسم یاحسینی، نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس و انقلاب کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ در پاسخ به دلیل اندک بودن شمار آثاری که در حوزه پژوهش دفاع مقدس نوشته می‌شود عنوان کرد: جنگ هشت ساله ما هنوز یک سوژه عرفانی و الهی تلقی می‌شود و رویکرد اخلاقی و عرفانی دارد.

وی در ادامه این مطلب گفت: نویسنده هنگامی وارد حوزه پژوهش می‌شود که بتواند با سوژه فاصله بگیرد، احساس را کنار بگذارد و با دیدگاه عقلانی و بر اساس منابع با قضیه برخورد کند. این اتفاق با وجود اینکه چند دهه از پایان جنگ می‌گذرد،‌ هنوز اتفاق نیفتاده است و جنگ هنوز برای جمع کثیری از مراکز تولید کننده منابع، یک سوژه اخلاقی و عرفانی به شمار می‌آید.

یاحسینی اظهار کرد: عقلانیت با کمال تاسف کمتر در این عرصه  حضور دارد و کارهای پژوهشی به همین دلیل اندک هستند و آن گروه هم که انجام شده است،‌ تحت تاثیر همین رویکرد قرار دارد و به عقلانیت مدرن نزدیک نشده است.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا اگر این ضعف برطرف شود،‌ امکان دسترسی به اسناد وجود دارد یا خیر، افزود: آنچه در کشورمان بسیار است،‌ اسناد و خاطره است و آنچه به شدت کم داریم، نگاه عقلانی و مورخ حرفه‌ای است.

این نویسنده عنوان کرد: اگر مورخ حرفه‌ای پیدا شود و بخواهد با چارچوب آکادمیک جنگ ایران و عراق را به رشته تحریر درآورد،‌ شمار فراوانی سند وجود دارد. چند میلیون سند در اختیار سپاه، وزارت امور خارجه و ... است که هنوز مورد توجه علمی قرار نگرفته است و گاه به صورت گروهی در کتاب‌ها چاپ شده است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های ما رغبتی به پرداختن به مقوله‌های جنگ و انقلاب ندارند. شمار پایان‌نامه‌ها درباره جنگ تحمیلی نسبت به عظمت جنگ هشت ساله بسیار اندک است و از آن سو، همچنان غلبه فضای احساسی بر اخلاقی و عرفانی وجود دارد و تصور نمی‌کنم به این زودی بنا به ملاحظات سیاسی روز، این نگاه تغییر کند و گفتمان اخلاقی جایگزین آن شود.

انتهای پیام