هادی حوری، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: مدتهاست که سبک و سیاق برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر فجر تغییر کرده است و غالب آثار پذیرفته شده در این جشنواره در حقیقت مرور آثار تولید و اجرا شده طی یک سال گذشته هستند و کمتر با آثاری مواجه هستیم که تولید ویژه جشنواره باشند.
وی ادامه داد: این نورم تئاتر همهجای دنیاست که آثاری در جشنوارههای تئاتری حضور داشته باشند که پیشتر تجربه اجرای عموم را در برههای از زمان و در یک یا چند سالن نمایشی را داشته باشند و در اوج پختگی و قوام یافتگی یکی دو اجرا در جریان جشنواره داشته باشند.
حوری تصریح کرد: با این فرض پس جای هیچ نگرانی نیست اگر فراخوان جشنواره کمی با تأخیر از آنچه که سالها قبل منتشر شد، اعلام شود چرا که قرار بر تولید آثار جدید نیست و گروههای نمایشی فرصت مناسبی برای تقاضا به منظور اجرای خود در جشنواره را خواهند داشت که به محض ثبت تقاضا در یک پروسه ارزیابی، آثار موجه جواز حضور در جشنواره را خواهند گرفت.
این کارگردان تئاتر گفت: با این وجود اما باید نسبت به وجه بینالمللی جشنواره همچنان حساسیت زیادی به خرج داد چرا که جشنواره تئاتر فجر طی سالهای اخیر به واسطه ضعیف برگزار شدن بخش خارجی و دعوت از گروههای معتبر تئاتری از خارج از کشور است که ضربه خورده و باید تمهیدات و سیاستی مدون در این زمینه اندیشید تا جشنواره به اعتبار سابق خود بازگردد.
حوری با اشاره به تدوین آئیننامه برگزاری جشنواره «تئاتر فجر» گفت: این اقدامی مؤثر هرچند دیرهنگام از سوی معاونت هنری ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی است که البته تا عملیاتی شدن و تبدیل شدن به یک مدل اجرایی کارآمد برای بسامان شدن تئاتر کشور و مهمترین از آن بزرگترین رویداد تئاتر کشور باید اصطلاحاً چکشکاری زیادی شود.
وی با گلایه از اقدامات شتابزده در امور اجرایی هنر تئاتر در پایان افزود: امیدوارم مکث و درنگی که صورت گرفته پیامد مثبتی داشته باشد و مدیریت جدید اداره کل هنرهای نمایشی با ارزیابی شرایط فعلی و تجارب گذشته، به مدلی اصولی به منظور برگزاری رویدادهای تئاتری دست پیدا کند و شاهد تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری تئاتر فجر باشیم تا بندهای آئیننامه اجرایی تشریح و تبدیل به دستورالعمل مناسبی شود.
انتهای پیام