حامد عنقا، نویسنده و تهیه کننده سریال «پدر» در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره تیتراژ قرآنی سریال پدر اظهار کرد: طبق آماری که یکی از خبرگزاریها روز گذشته منتشر کرد، سریال پدر یکی از پر مخاطبترین آثاری بوده که در چند سال اخیر روی آنتن شبکه دو سیما رفته است، من در همه کارهایم سعی میکنم به نوعی از کلام خدا یا احادیث ائمه اطهار در سرآغاز یا پایانبندی کارم استفاده کنم. برای مثال در سریال «تنهایی لیلا» در تیتراژ کار یک حدیث قدسی نقش بسته بود.
این نویسنده تصریح کرد: نکته جالب اینجاست که فکت قرآنی رایج در این کار به شکلی بیان میشود که تا به امروز در کارهای تلویزیونی کمتر مشاهده شده است. اینکه بتوان از رابطه عاشقانه یک برداشت قرآنی استخراج کرد مضمونی است که در این کار رعایت شده است. هر قسمت این سریال به مفهومی میپردازد که در آن به استنادات قرآنی اشاره شده است. این اتفاق نشان میدهد کار به شکلی کارشناسانه به مفاهیم مورد نظر توجه کرده است.
وی درباره نگاه تک بعدی به برخی شخصیتها در سریال گفت: بگذارید جواب این سوال را با خود سریال بدهم. وقتی در قسمت پنجم نشان دادیم که حامد در کارواش مشغول به کار میشود، عدهای این ایراد را به ما گرفتند که این اتفاق در واقعیت رخ نمیدهد و این رویکرد سریال، خیال پردازی است، اما در قسمت پنج دیدیم که حاجی علی (پدر حامد) جواب این مسئله را میدهد و به پسرش می گوید اگر چیزی میخواهد باید خود آن را به دست آورد، چراکه او نیز، خود آنچه را خواسته به دست آورده است. مطلب دیگر اینکه من در یک سریال 30 قسمتی سی اپیزود فرصت دارم تا داستانم را به گونهای بیان کنم که تماشاگر از آن تاثیر بگیرد، برای همین بهتر است زمان دهیم تا داستان تا انتها پیش رود آنگاه قضاوت کنیم آیا به شخصیتها تک محوری نگاه شده یا اینکه ما سعی کردهایم خارج از کلیشههای رایج عمل کنیم.
این تهیهکننده درباره فرهنگ حجاب در این سریال گفت: ما در این سریال به هیچعنوان به دنبال سیاسیکاری نیستیم، به همین جهت اگر هر نوع پوششی برای شخصیتها انتخاب شده به هیچوجه به جریانات حاشیهای ربطی ندارد. این نکته بارها در قالب دیالوگهایی که از زبان حاج علی تهرانی بیان میشود قابل رویت است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا وی در این کار، داستانی را که بارها تکرار شده را از روایت میکند؟ اظهار کرد: داستان این سریال قصه عشقی پسر و دختری که به لحاظ فرهنگی باهم تفاوت دارند، نیست. این فیلم داستان پدری بعد از مرگ فرزندش است. برای همین از قسمت 15 به بعد ما با اتفاقات جدیدی رو به رو میشویم که این تصور را از بین خواهد برد که مجموعه روایت یک قصه عاشقانه است.
وی درباره گرایشات مذهبی خود در کارهایش گفت: جواب به این سوال به نظرم چندان خوشایند نیست، چون باید حرفهایی را بیان کنم که در ظاهر خیلی شعاری به نظر میآید، اما همین اندازه میگویم وقتی موضوعی را در کار مد نظر قرار میدهم، حتما به آن باور دارم.
عنقا در بخش دیگری از سخنان خود درباره بازی خیرهکننده مهدی سلطانی اظهار کرد: این بازیگر توانای سینما و تلویزیون ظرفیتهای فراوانی دارد. برای همین آنچه تا به امروز دیدهاید بخشی از هنر این بازیگر است، چون باید اجازه بدهید داستان پیش رود تا ما بازی واقعی این هنرمند خوب را بعد از مرگ پسرش شاهد باشیم.
این تهیهکننده درباره زمان پخش این سریال هم گفت: این مجموعه قرار بود که ماه رمضان روی آنتن رود. برای همین گروه با انرژی خاص کار کرد تا خود را برای ماه رمضان آماده کند، اما متاسفانه وقتی خبردار شدیم ما از کنداکتور ماه رمضان خارج شدیم گروه به نوعی افسرده شد، اما ما باز هم به بچهها نیرو و انگیزه دادیم تا کارشان را با جدیت ادامه دهند، البته به دلیل زمانی که به کار برای پخش آن اضافه شد ما برخی سکانسها را به کار اضافه کردیم که در برخی قسمتها پایانبندی را دستخوش تغییر کرد.
عنقا در پایان اعلام کرد: چند سال پیش ما تصمیم گرفتم سه گانهای با محوریت عشق و خانواده جلوی دوربین ببریم. اولین مجموعه «تنهایی لیلا» نام داشت که خوشبختانه با استقبال تماشاگران هم رو به رو شد. در سریال پدر هم شخصیت لیلا از دریچه نگاه یک پدر مد نظر قرار میگیرد و امیدوارم در کار بعدی نیز به زوایای جدیدی از لیلا نزدیک شویم.
گفتوگو از داود کنشلو
انتهای پیام