صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۳۷۹۵۷
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳
مرکز مطالعات اسلامی سازمان بورس منتشر کرد؛

گروه اقتصاد ــ مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، به تازگی گزارشی پژوهشی با عنوان «بررسی فقهی اوراق اجاره مبتنی بر سهام» به قلم مجتبی کاوند را منتشر کرده است.

به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، در خلاصله این گزارش آمده است: یکی از چالش‎های اصلی دولت جمهوری اسلامی در سال‎های اخیر بدهی دولت به پیمانکاران و نظام بانکی است. با توجه به اشکالات روش‌های سنتی تسویه بدهی‌های دولت از جمله استقراض ار بانک مرکزی و عدم امکان انتشار اسناد خزانه و اوراق قرضه دولتی به دلیل ممنوعیت ربا در اسلام، متخصصان اسلامی راه‎کارهای جایگزین مانند اوراق بهادار اسلامی (صکوک) را طراحی و ارائه نموده‎اند.

در حال حاضر دولت سهامدار عمدة برخی شرکت‌های بزرگ در بورس اوراق بهادار است بنابراین می‌تواند از ابزارهای مالی اسلامی برای تأمین مالی ‎کند. یکی از این ابزارها اوراق اجاره مبتنی بر سهام است که مبتنی بر سهام شرکت‌های دولتی می‌توان آن را منتشر کرد، از این‌رو، دولت‎ها برای تأمین کسری بودجه و یا تسویه دیون خود می‎توانند با انتشار اوراق اجاره سهام و کسب نقدینگی، کسری بودجه خود را تأمین و دیون خود را تسویه نمایند.

برای مشاهده متن کامل این گزارش اینجا کلیک کنید