صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۳۹۰۶۶
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸
احمد پاکتچی:

گروه سلامت ــ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در نخستین کارگاه پژوهشی مطالعات اسلام و سلامت، تغییر انتظارات جامعه را منشا نگاه حداکثری به دین دانست و روشمند بودن را مهم‌ترین گام در مسیر مطالعات حوزه اسلام و سلامت خواند.

به گزارش ایکنا، نخستین کارگاه سراسری مطالعات اسلام و سلامت از سوی دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت با عنوان «روش‌شناسی متن‌پژوهی در حوزه اسلام و سلامت» با حضور جمعی از پژوهشگران این حوزه در وزارت بهداشت برگزار شد.

 احمد پاکتچی، قرآن‌پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) مدرس این کارگاه با بیان به اینکه در این فرصت به دنبال تقویت یا تضعیف یک دیدگاه مطالعاتی نیستیم به ارائه گزارشی از روش‌های متن‌پژوهی متناسب با مطالعات اسلام و سلامت پرداخت و عنوان کرد: تغییر و تحوّل در انتظارات مردم از دین منشأ نگرش‌های جدید به دین، مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های آن است که از قرن هجدهم در مغرب زمین سابقه داشته و به کتاب مقدس از منظری دیگر نگریسته شده است.

پاکتچی مهم‌ترین مسأله در این مسیر و خصوصا در عرصه مطالعات اسلام و سلامت را روشمند بودن دانست و سپس به بررسی برخی از روش‌های کارآمد در زمینه مطالعات یاد شده با توجه به شیوه‌های «نقد درونی و بیرونی» پرداخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در بخش دوم این کارگاه جایگاه و اهمیت تحلیل‌های متنی-گفتمانی با استفاده از شیوه‌های جدید و با تکیه بر آثار محققانی، چون «فرکلاف» و «مایکل هَلیدِی» را مورد بررسی قرار داد و نقش روش‌ها در جغرافیای مطالعات سلامت را تبین کرد کرد.

حسام‌الدین علامه، قائم‌مقام دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت نیز در این کارگاه به تبیین نقشه جامع مطالعات اسلام و سلامت پرداخت و اظهار کرد: این نقشه طی جلسات متعدد و با مشارکت متخصصان حوزه‌های علوم اسلامی و علوم پزشکی تهیه شده و مبنای این مطالعات به شمار می‌رود.

در پایان این کارگاه محمد صالحی، رئیس دبیرخانه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت اعلام کرد: دبیرخانه کمیسیون در نظر دارد این کارگاه‌ها را با هدف تبیین مبانی و الزامات ورود به مطالعات اسلام و سلامت با رویکرد بین رشته‌ای با بهره‌گیری از اساتید طراز اول کشور به صورت هفتگی برگزار کند و علاقمندان به حضور و بهره برداری از این کارگاه‌ها می‌توانند جهت اطلاع از برنامه‌ها و هماهنگی حضور در کارگاه‌های آموزشی با این دبیرخانه تماس حاصل کنند.

انتهای پیام