صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۴۰۲۰۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۹
رحیمی بیان کرد:

گروه جامعه ــ رئیس سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران ضمن تشریح خدمات این سازمان در جهت عرضه بهداشتی ۳۰ هزار دام برای روز عید قربان همزمان با روز عرفه در مراکز شهر تهران، گفت: با توجه به فصل گرما و شیوع بیماری تب کریمه کنگو، تفاهمی را با سازمان دادگستری و نیروی انتظامی داشته‌ایم تا به هیچ مرکز غیر مجازی اجازه فروش دام زنده داده نشود.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری عبدالحسین رحیمی، رئیس سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
 
وی در ابتدای این نشست با بیان اینکه بیش از یک دهه است که به طور منظم این سنت حسنه را در قالب ساماندهی عرضه دام بهداشتی برای عید قربان انجام می‌دهیم؛ گفت: هرساله تلاش شده این خدمات کیفی‌تر و توسعه داده شود. به همین منظور برای امسال نیز بیش از دو ماه است که ستاد فعال شده است. البته برخی از موضوعات خارج از فعالیت‌های شهرداری تهران است که نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها دارد؛ در هر حال ما این کار را شکل دادیم و امسال ۲۷ جایگاه عرضه دام بهداشتی در سطح مناطق شهر تهران فراهم شد.

رحیمی با بیان اینکه در مناطق ۴، ۱۵، ۱۸ و ۲ هر کدام دو جایگاه برپا کردیم افزود: تقاضا در این مناطق بیش از سایر مناطق است به همین دلیل برای آن‌ها دو جایگاه عرضه در نظر گرفتیم؛ البته اگر ظرفیت‌ها اجازه می‌داد این جایگاه‌ها را افزایش می‌دهیم. البته امسال شرایط نسبت به سال قبل متفاوت‌تر شده است.

رئیس سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در ادامه با اشاره به فصل گرما و شیوع تب کریمه کنگو گفت: این ویروس از طریق خون انتقال داده می‌شود و در فصل گرما اوج شروع آن است، به همین دلیل برای ما مهم بود که سلامت مردم را از این جهت حفظ کنیم؛ بر همین اساس، اقدامات مناسبی را برای ساماندهی و مقابله با این ویروس پیش بینی کردیم.

وی با بیان اینکه در مجموع ۴۰ جایگاه عرضه بهداشتی دام در شهر تهران راه‌اندازی و ساماندهی شده است، افزود: در تمامی مراکز استاندارد‌های لازم برای مقابله با تب کریمه کنگو پیش‌بینی شده است. در این جایگاه‌ها نزدیک به ۹۰ درصد از این دام‌ها نر هستند و برای تمامی جایگاه‌ها نیرو‌های خبره بهداشتی در نظر گرفته شده است.

رحیمی در ادامه با اشاره به نحوه قیمت‌گذاری هرکیلو گوشت دام زنده اظهار کرد: محور ما برای قیمت‌گذاری ابتدا سلامت شهروندان است؛ تلاش بسیاری کردیم که در کمیته قیمت‌گذاری نرخ هر کیلو گوشت دام زنده را بگیریم و قیمت را به صورت کارشناسی تعیین کنیم تا اجحافی به تولید‌کننده و مصرف‌کننده وارد نشود؛ قطعا تا پایان امروز با تکمیل کارشناسی‌ها قیمت هر کیلو گوشت دام زنده را برای فردا اعلام می‌کنیم و پس از تعیین سقف، قیمت دام زنده در مراکز عرضه بیش از سقف تعیین شده نخواهد بود.

رئیس سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در خصوص عرضه دام خارج از جایگاه‌های تعیین‌شده داده هم گفت: با توجه به تفاهمی که با سازمان دادگستری و نیروی انتظامی داشته‌ایم به هیچ مرکز غیر مجازی اجازه داده نخواهد شد که این کار را انجام دهند و در صورت مشاهده برخورد جدی با آن‌ها خواهد شد. سلامت مردم برای ما بسیار مهم است و از این رو اجازه نمی‌دهیم که به راحتی به خطر بیفتد.
وی ادامه داد: برای ساماندهی این کار با همکاری شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران اقدامات مناسب را انجام خواهیم داد؛ شهرنودان توجه داشته باشند دامی که در مراکز عرضه دام بهداشتی عرضه می‌شود با سطح شهر کاملا متفاوت است و سلامت و کیفیت آن تضمین شده و مطمئن است.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در ادامه با تاکید بر بحث تعیین قیمت شاخص‌های موجود، گفت: قیمت‌های در نظر گرفته شده از فیلتر کارشناسان ما عبور کرده و قیمت با کارشناسی دقیق اعلام خواهد شد.

رحیمی درباره تعداد دام‌هایی که برای عید قربان امسال وارد جایگاه‌های عرضه دام زنده شهر تهران می‌شوند، توضیح داد: سال گذشته حدود ۲۸ هزار رأس دام وارد جایگاه‌های ما شد که مردم دام‌های خود را به صورت سالم و با وزن دقیق تحویل گرفتند. از این میزان حدود ۱۴ هزار رأس دام ذبح شد. امسال نیز پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۳۰ هزار رأس دام وارد مراکز عرضه دام زنده شوند.

وی ادامه داد: این دام‌ها از استان‌هایی همچون اردبیل، همدان، کردستان و قم به شهر تهران وارد می‌شود و در تمامی جایگاه‌ها یک غرفه فرهنگی داریم، تا محیط خشن قربانگاه‌ها کمی با اجرای برنامه‌های شاد و فرهنگی تلطیف شود. در کنار این مراکز فرهنگی روحانیونی را مستقر کرده‌ایم که به سوالات مردم در مسائل شرعی و ذبح دام پاسخگو هستند.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران اظهار کرد: ساعت کاری جایگاه‌ها از صبح فردا فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و در روز عید قربان نیز از ساعت ۵ صبح تا ساعت ۱۵ فعالیت خواهند داشت. مراکز ثابت عرضه دام در مناطق ۴، ۱۵ و ۱۸ از ساعت ۸ صبح روز عرفه به شهروندان تهرانی ارائه خدمات خواهند داشت.

رحیمی با بیان اینکه سلامت تمامی دام‌ها در مراکز عرضه توسط دامپزشکان به تایید می‌رسد تا شهروندان با اطمینان کامل دام مورد نظر خود را خریداری کنند، گفت: در تمامی مراکز روحانیون جهت نظارت بر ذبح اسلامی مستقر خواهند بود. در تمامی جایگاه‌ها بیش از ۴۶۰ ذابح، ۲۷۰ دام‌پزشک و ۱۲۰۰ نیروی فعالی شهرداری تهران خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی ادامه داد: در روز عرفه ساعت کاری جایگاه‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر و در مراکز ۱۹ و ۲۰ تا ۱۰ شب است. در روز عید نیز از ساعت ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر مراکز آماده خدمت‌رسانی و فروش دام هستند.
انتهای پیام