وی افزود: براساس این آیه، چیزی بر پیامبر نازل شده و پیامبر مامور بیان آن است و آن سه ویژگی دارد؛ اول اینکه آن مطلب نازل شده معادل رسالت پیامبر و همسنگ آن است و اگر انجام نشود رسالت پیامبر انجام نشده است؛ دوم اینکه از «وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ» معلوم میشود که پیامبر را خطراتی در ابلاغ این رسالت، تهدید میکرده است ولی خداوند به او فرمان داده که نترس.
این مرجع تقلید عنوان کرد: همچنین خداوند تهدید کرده است که اگر کسانی زیر بار آن نروند در مسیر کفر قرار میگیرند؛ مفسران اهل سنت وقتی به این آیه رسیدهاند درمانده شدهاند؛ برخی میگویند بیان گوشتهای حلال و حرام بوده ولی آیا بیان این احکام معادل رسالت میشود و انسان را به سمت کفر میبرد.
وی اظهار کرد: این سوره از آخرین سور نازله بر پیامبر(ص) است و پیامبر(ص) همه احکام را بیان فرموده است، آیا این جز خلافت و ولایت است که قرآن با قاطعیت در مورد آن حرف زده است؛ بنابراین بیان گویای قرآن در مسئله ولایت است و هیچ تفسیری جز این نمیتوان کرد و هرقدر هم دست و پا کردهاند نتوانستهاند چیزی برای آن بیابند.
این مفسر قرآن تاکید کرد: پیداست دینی که رسالت در آن باشد ولی خلافت و ولایت نباشد نقصان دارد ولی ویژگیهای سه گانه آن تنها بر ولایت منطبق میشود.
انتهای یپام