صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۵۲۳۵۳
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷
آیت‌الله العظمی سبحانی:

گروه حوزه‌های علمیه ــ مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه نباید کاری که بر خلاف شئون ما هست انجام دهیم و باید احترام لباس، عمامه و قبا را داشته باشیم تاکید کرد: برخی کارهای خلاف شئون روحانیت را نباید انجام دهیم ولو اینکه از لحاظ زندگی دنیوی عقب بمانیم.

به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی امروز ۱۱ مهر در درس خارج فقه و اصول خود در مسجد اعظم قم گفت: کسی که در ایام جوانی مطلبی را یاد نگیرد در بزرگسالی برای او دشوار خواهد بود بنابراین جوانان از دوره ابتدایی زندگی باید احکام شرعی را فرا بگیرند.

وی افزود: البته اینکه فردی در جوانی احکام شرعی را یاد نگرفته و در بزرگسالی هم نمی‌تواند یاد بگیرید مورد بحث فقها واقع شده است که اعمال این فرد درست است یا نه که در جلسات آینده به آن می‌پردازیم.

آیت‌الله سبحانی همچنین به طلاب توصیه کرد که کتابی را که می‌نویسید رایگان به دیگران ندهید، ولی با تخفیف ارائه دهید، زیرا موجب بی‌ارزش تلقی شدن آن می‌شود.

این مرجع تقلید همچنین با قرائت روایتی از پیامبر اکرم(ص) گفت: حضرت فرمودند: «اَلنّاسُ مِن خَوفِ الذُّلِّ مُتَعَجِّلُوا الذُّلِّ»؛ یعنی کسانی می‌ترسند ذلیل شوند و آبرویشان بروند و از ترس این مسئله تن به کار‌های ذلیلانه می‌دهند و به کار‌های دون شان می‌پردازند.

این مفسر قرآن بیان کرد: انسان بر اساس آیات قرآن فوق همه چیز است تا جایی که زمین و آسمان و حرکات آن برای انسان آفریده شده است، قرآن فرمود: «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنِی آدَمَ؛ و به تحقیق فرزندان آدم را گرامی داشتیم».

این مرجع تقلید تصریح کرد: نباید کاری که بر خلاف شئون ما هست انجام دهیم و باید احترام لباس و عمامه و قبا را داشته باشیم؛ برخی کار‌های خلاف شئون روحانیت را نباید انجام دهیم ولو اینکه از لحاظ زندگی دنیوی عقب بمانیم.

وی افزود: نباید کار‌هایی دون شان روحانیت انجام دهیم، زیرا روحانیت برای مردم الگو هستند و این لباس احترام فوق‌العاده زیادی دارد؛ کسانی را که ما عمامه‌گذاری می‌کنیم با آنان شوخی می‌کنیم و می‌گوئیم تا دیروز برخی حرام‌ها را برای شما حلال کردیم، ولی الان می‌خواهیم حلالی را حرام کنیم؛ مراد این است که وقتی لباس بپوشیم برخی حلال‌ها هم برای ما حرام می‌شود مثلا دوچرخه سواری برای اهل علم درست نیست.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه اگر وضع زندگی ما دینی و مناسب باشد مردم متدین می‌شوند و اگر نامناسب باشد در مردم هم اثرگذار خواهد بود تاکید کرد: انسان عزیز است و خدا او را به عزت نگه می‌دارد.

انتهای پیام