صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۵۷۷۲۵
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸

گروه بین‌الملل ـ زهیر حسین، پژوهشگر آمریکایی درباره بازسازی بقیع ایده خاصی دارد و معتقد است می‌توان شاخصه‌ها و نشانه‌های معماری مدرن را در بناهایی همچون بقیع به کار برد و شکلی نو به این گونه اماکن بخشید.

به گزارش ایکنا؛ زُهیر حسین، محقق افغانستانی الاصل متولد و مقیم آمریکا نظر خود درباره بازسازی بقیع را در آخرین پنل دومین نشست شیعه پژوهی در دانشگاه «کُلن» آلمان با ارائه گزارشی درباره ویژگی‌های معماری و بنای مرقد ائمه قبل از تخریب توسط وهابیان، تبیین کرد.

 وی سپس با ارائه فایل ضمیمه، کوشید ایده بازسازی اماکن مقدس برای دنیای اسلام را به شکلی که بتواند به عنوان جزئی پیوسته و در ارتباط با سایر سازه‌های معماری شهرهای مقدس شیعی تجسم شود، ارائه دهد.

سیدعلی موجانی، رایزن فرهنگی ایران در آلمان در گفت‌و‌گو با ایکنا با اشاره به مطالب بیان شده در سخنرانی زهیر حسین، اظهار کرد: در نگاه این پژوهشگر آمریکایی مطالعه بازسازی و ساخت بناهای تاریخی تخریب شده بر اساس حوادث طبیعی یا شرایط سیاسی، نیازمند آن است که از الگوهای پیشین برای حفظ یادمان تاریخی بنا نهایت استفاده را داشت و در شکلی مناسب، شاخصه‌ها و نشانه‌های معماری مدرن را در آن‌ها ترکیب کرد.

موجانی افزود: زهیر حسین با این نگرش کوشید تصویری از بقیع بازسازی شده را به معرض نمایش گذارد، ایده‌ای که اگر چه در شرایط فعلی شاید به دلیل سیاست‌های دولت عربستان، تحقق آن دشوار به نظر می‌آید، اما با توجه به رویکرد جهانی برای بازسازی میراث تاریخی بشر و احیای حافظه جهانی، کوشش و گرایش او مبنی بر ضرورت پیگیری این امر، می‌تواند از سوی مراجع علمی و مراکز بین‌المللی به نتایجی مثبت منجر شود و امکان احیای میراثی ارزشمند و تاریخی را فراهم آورد.

گفتنی است، دومین نشست شیعه پژوهی با عنوان «علم و اخلاق، هنر و معماری در دنیای تشیع با تمرکز با مدینة النبی» 26 و 27 مهرماه به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس کتابخانه شیعه پژوهی توسط پروفسور «عبدالجواد فلاطوری» در دانشگاه کلن، در این دانشگاه برگزار شد و رایزنی فرهنگی ایران در آلمان متولی این نشست بود.

تصاویر فایل ارائه شده زهیر حسین در نشست دانشگاه کلن

انتهای پیام