صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۶۴۱۳۵
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۰

گروه اندیشه ــ اولین جلسه کارگاه ریشه‌شناسی مفردات قرآن کریم در زبان‌های سامی در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

به گزارش ایکنا؛ اولین جلسه کارگاه «ریشه‌شناسی مفردات قرآن کریم در زبان‌های سامی»، امروز 23 آبان در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با تدریس محمدحسین اخوان‌طبسی، دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. این کارگاه مشتمل بر 4 جلسه بود که مدرس کارگاه در هر کدام از این جلسات به بیان سرفصل‌های تعیین شده، پرداخت.
در جلسه اول، به کلیاتی پیرامون چیستی ریشه‌شناسی، حوزه‌های زبانی مرتبط با ریشه‌شناسی، ضرورت ریشه‌شناسی، معرفی خانواده‌های زبانی و یکی از زیرشاخه‌های آنها با عنوان زبان‌های سامی، آشنایی با جغرافیا و تاریخ زبان‌های سامی و در نهایت کاربرد ریشه‌شناسی در مطالعه مفردات قرآن کریم پرداخته شد.
در جلسه دوم مطالبی در مورد آواها و واج‌شناسی زبان‌های سامی به طور تفصیلی مطرح شد. در جلسه سوم، مدرس کارگاه به معرفی الفباها و منابع زبان‌های سامی برای پژوهش‌های قرآنی پرداخت و با توضیح نحوه یافتن نظایر یک واژه قرآنی در زبان‌های سامی، مثال‌هایی را که شرکت‌کنندگان کارگاه پیشنهاد دادند، بررسی کرد.
در پایان، اخوان‌طبسی در آخرین جلسه کارگاه، به ریشه‌شناسی دور پرداخت و توضیحاتی پیرامون ریشه‌یابی در سامی باستان و آفروآسیایی باستان ارائه کرد.
انتهای پیام