وی افزود: در حوزه علمیه این مسئله سنت بوده و هست ولی در دانشگاه کمتر شاهد این مسئله هستیم و گاهی تخطیهایی از این خط مشاهده میشود؛ در حوزه داستانهایی از تواضع علما در برابر شاگردان و برعکس بیان میشود که عبرتآموز است.
این مفسر قرآن ادامه داد: یکی از مصادیق بارز تواضع این است که وقتی شاگرد حرف منطقی و دقیقی زد و اشکال کرد استاد متواضعانه آن را بپذیرد و حتی برخی از استادان پر و بال هم به اشکال داده و آن را شرح هم میدادند.
آیتالله مکارم با بیان اینکه عالمی که تواضع ندارد جزء عالمان جبار است تصریح کرد: امیدوارم این سنت تواضع در حوزه باقی بماند.
وی با بیان اینکه نمیخواستم حرفی در زمینه مسائل روز داشته باشم زیرا گوش شنوا کم است و ارزش حرف کم میشود، تصریح کرد: با این حال امروز تذکری را تکرار میکنم؛ داد مردم از بیانصافی گروهی از تجار و کسبه درآمده است که پشت سر هم اجناس را گران میکنند.
این مفسر قرآن افزود: در یک جامعه اسلامی چرا باید چنین افرادی باشند؛ کسانی که حتی در برابر مأمور تعزیرات هم مقاومت و گستاخی میکنند؛ کار وقتی به اینجا رسید رسوایی برای کشور است؛ مسلمان هستیم و دم از پیروی امام علی(ع) میزنیم؛ ایشان به مالک فرمودند که قیمتی برای اجناس قرار بده که هم برای تولیدکننده و هم مصرفکننده مقرون به صرفه باشد ولی الان حساب و کتاب ندارد. وقتی از آنان میپرسیم که چرا اجناس گران است میگویند دلار گران شده ولی حالا که دلار پایین آمده چرا قیمتها را کاهش نمیدهند.
وی تأکید کرد: جامعهای رشد میکند که همه به فکر همدیگر باشند و گرنه اگر همه به فکر پرکردن کیسههای خود باشند که برخی مشغولند جامعه عقب میماند و اگر تحولی رخ دهد اولین گروههایی که زیر سؤال میروند خود اینها هستند، همان طور که وقتی رژیم قبلی ساقط شد سراغ گردنکلفتها رفتند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه خطر برخی افراد داخلی از رئیسجمهور آمریکا کمتر نیست، اظهار کرد: وقی میگویند افرادی 30 هزار میلیارد تومان به جیب زدهاند کارشان همانند کار ترامپ است که ملت ایران را تحریم کرده است.
این مرجع تقلید تأکید کرد: برکت را باید از خدا بخواهیم؛ چه بسا اموالی که روی هم جمع شده و صرف یک فرزند معتاد، بیماری و ... در آینده خواهد شد؛ فقط به فکر درآمد نباشید و به فکر فردا و خرج آن هم باشید و همه بدانیم که روزی باید پاسخگوی این اموال باشیم.
انتهای پیام