صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۷۴۶۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۷
آیت‌الله جوادی آملی:

گروه حوزه‌های علمیه ــ مفسر قرآن کریم گفت: الان آل سعود مدتی در رفاه است، ولی نباید خیال کند این نعمت است، بلکه چند روزی خدا او را بالا می‌برد تا گناهشان در یمن و غیریمن بالا برود و آنها را از بالا به پایین پرتاب کند.

به گزارش ایکنا، آیت‌الله جوادی آملی امروز اول دی‌ماه در ادامه مباحث تفسیری خود در مسجد اعظم قم به سنت استدراج اشاره کرد و گفت: مشرکان و ملحدان بسان کسانی هستند که پرنده‌ای آنان را به بالا می‌برد و به پایین پرتاب می‌کند؛ یعنی خداوند درجه درجه آنان را به بالای ظاهری دنیا می‌برد و ناگهان به پایین پرت می‌کند که این بالا بردن، مکانی است و نه مکانت که برای اولیاء الهی است.

وی افزود: اینان ابتدا در برابر توحید و بعد در برابر خاندان نبوت و امامت موضع داشته و آن را انکار یا با آن مقابله کردند، از این رو خداوند فرمود ما به آنان مهلت می‌دهیم. بنابراین تصور نشود کسی که به مقام و مالی رسید، درجه بالایی دارد، بلکه به یک سنت خطرناک مبتلا است.

این مفسر قرآن با بیان اینکه مال همیشه نعمت نیست، اظهار کرد: الان آل سعود مدتی در رفاه است و نباید خیال کند این نعمت است، بلکه چند روزی خدا او را بالا می‌برد تا گناهشان در یمن و غیر یمن بالا  برود و او را از بالا به پایین پرتاب کند.

وی با بیان اینکه آیا کسانی که به مسجد و حسینیه و دستگاه قرآن و عترت نمی‌روند، برای آنان هزینه و غرامتی دارد که تمایلی نشان نمی‌دهند، افزود: قرآن به پیامبر فرمود ای پیامبر تو باید در مقابل این نادانی قوم صبر کنی و مانند یونس نباشی که آنان را ترک کنی.

این مفسر قرآن با بیان اینکه تقیه برای امام وجود دارد، بیان کرد: تقیه اگرچه برای امام هست، ولی برای پیامبر(ص) وجود ندارد. به همین دلیل آیات مربوط به زیرسؤال بردن بت‌ها و نفرین به ابولهب و ... را بیان می‌فرمود و تقیه در کار نبود.

وی همچنین با اشاره به تعبیر نعمت از منظر علامه طباطبایی(ره) افزود: هرجا کلمه ولایت به صورت مطلق ذکر شود، نعمت ولایت است، ولی نعمات دیگر مانند فرزند و مال و منال و ... به صورت مقید ذکر می‌شود که نعمت خاصه است.

این مفسر قرآن اظهار کرد: یونس که قومش را رها کرد، اگر در دل ماهی آن‌طور خدا را شاکر نبود و ناله و استغاثه نبود، یا همان‌جا می‌ماند و یا بیرون می‌آمد و مذموم بود. ولی چوون جزء مسبحین بود، در شکم ماهی کاملا سالم ماند و از بطن ماهی بیرون آمد و خدا از او نگهداری کرد و او به قومش برگشت و به جریان نبوت ادامه داد.

وی همچنین با اشاره به اینکه این روزها ایام رحلت حضرت معصومه(س) است، تصریح کرد: خداوند در قرآن از انبیاء گذشته و حتی مریم(س) نام برده، لذا هر فضیلتی که برای حضرت معصومه(س) ذکر شود، ما هم موظف هستیم که آن را طی کنیم و نباید تصور کنیم برای زنان نمونه است؛ قرآن آنان را نمونه همه انسان‌ها و مردم برشمرده است.

انتهای پیام