فاطمه رهبر، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره)، در گفتوگو با ایکنا؛ به نقش پژوهش در فعالیتهای این معاونت و بهرهمندی از این مهم در تصمیمگیریها پرداخت و اظهار کرد: برخی از اقدامات این معاونت بدون پشتوانه پژوهشی امکان اجرا شدن ندارد و خدماتی که به مددجویان ارائه میشود ابتدا باید از نظر تأثیر مثبت و منفی که خواهد داشت پژوهش و بررسی شود.
وی از فعالیت مرکز برنامهریزی و پژوهش کمیته امداد سخن گفت و اظهار کرد: این مرکز همواره با معاونتهای مختلف امداد در ارتباط است تا موضوعات ارجاعی از سوی آنان را مورد پژوهش کاربردی و دقیق قرار دهد و خروجی آن را به منزله مبنای تصمیمگیری و برنامهریزی در موارد متعدد به معاونت مربوطه اعلام کند. بخشی از این موضوعات نیز به مراکز پژوهشی خارج از کمیته امداد، برای بررسی بیشتر واسپاری، میشود.
رهبر از جمله این موارد را پژوهش در راستای معافیت سربازی مددجویان دانست و گفت: اوایل امسال از مرکز برنامهریزی و پژوهش درخواست کردیم تا به بررسی میزان تأثیر معافیت سربازی برای مددجویان بپردازند و مشخص کنند که حضور مددجو در دوره سربازی تأثیر مثبتتری دارد و یا حضور نداشتن او؟ آیا این شیوه مؤثر بوده است یا خیر؟ اگر مؤثر نبوده است، چه روشی باید جایگزین آن شود؟
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) موضوع دیگری را که با استناد به خروجیهای پژوهشی در مرحله اجرا قرار گرفته است رفع سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال خواند و بیان کرد: وزارت بهداشت این کودکان را شناسایی و به کمیته امداد معرفی میکند. در این مرحله باید پشتوانه پژوهشی وجود داشته باشد که پرداخت این کمک هزینه در چند دوره ادامه یابد؟ چه مواد غذایی خریداری شود که به رفع سو تغذیه بینجامد؟ آیا خانواده نیازمند اقتصادی است یا به لحاظ فرهنگی با فقر علم تغذیه روبروست.
وی در ادامه به برپایی نمایشگاهی از موضوعات مختلفی که در امداد مورد پژوهش قرار گرفتهاند و یا پایاننامههای مرتبط با امداد که موضوعات آن از سوی مرکز پژوهش و برنامهریزی امداد اعلام شده بود اشاره و تصریح کرد: خروجیهای این پایاننامهها تبدیل به کتابچه میشود و در برنامهریزیها و هدفگذاریهای کمیته امداد استفاده میشود.
انتهای پیام