کاکایی در این اشعار به روشنی نشان داده که سعی دارد در شاعرانگیهای خودش به سنتهای کلاسیک غزل مدرن ایران که در سالهای ابتدایی انقلاب توسط سیدحسن حسینی و قیصر امینپور تجربه شده است، وفادار باشد و آنها را برای مخاطبش زمزمه کند.
کاکایی در شعر خود از تجربههایی سخن به میان میآورد که آرمان و آرزوی مردم خود به شمار میروند، از کلماتی که مردمش همواره به سادهترین شکل ممکن در ناخودآگاه روزمره خود مرورشان میکنند و گاهی نیز یادآور حسرتهای همیشگی آنهایند.
تاوان کلمات مجموعه شعری است که ذائقههای متفاوت و متعددی را سیراب میکند. مجموعه شعری که هم دینی است و هم اجتماعی و در عین حال به لطیفترین شکل ممکن شعری است مردمی.
مجموعه «عذاب دوست داشتن» شامل بخشی از ترانههای کاکایی است که در سالهای دور و نزدیک سروده شده است. بسیاری از ابیات این ترانهها برای مخاطب صفحات کاغذی این کتاب گوشآشنا است.
زمزمه بسیاری از این ترانهها در حافظه تاریخی مخاطبانش، آنها را در موقعیتی نوستالژیک و در مواجهه با موقعیتی برای یادآوری تصویری خاطره انگیز در سینما یا تلویزیون و یا قطعهای خاص از یک آلبوم موسیقی قرار میدهد.
هر دو کتاب صوتی «تاوان کلمات» و «عذاب دوست داشتن» که با صدای خود عبدالجبار کاکایی منتشر شدهاند، در سایت و اپلیکیشن «نوار» و «کتابراه» و «فیدیبو» قابل دسترسی و خرید است.
برای شنیدن نمونه اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام