طوعه از کنیزان اشعث ابن قیس بود و پس از زندگی پر فراز و نشیبی، در ایام رخداد واقعه عاشورا ساکن کوفه شد. او تنها زن و یا بهتر است بگوییم تنها انسانی است که در ایام نزدیک به عاشورا در کوفه به یاری مسلمابنعقیل میرود و در میان بیوفایی اهل کوفه به پسر عم امام حسین (ع) در خانه خود پناه میدهد.
این نمایشنامه بلند از دستگیری و گفتگوی طوعه و عبیدالله ابن زیاد در دارالعماره کوفه شروع میشود و در ادامه به داستان حضور و قیام مسلم در کوفه منتهی میشود.
از ویژگیهای این متن نمایشی میتوان به زبان ویژه آن اشاره کرد که بر خلاف سایر آثار از این دست به شیوه بیانی امروزی و نه تاریخی نوشته شده است. اکبرنژاد سعی کرده با خلق زبان محاورهای ویژه پیرامون روایت خود دراماتوژی این نمایشنامه را با توجه به داستان مشهور آن رنگ و بوی تازهای ببخشد. از سوی دیگر نویسنده در نوع نگارش دیالوگهای خود به نوعی واکاوی فکری و روانشناسانه از شخصیتهای داستانی و تاریخی این اثر وارد شده است.
با این اعتبار این نمایشنامه را باید تلاش برای بازآفرینی و نمایش دادن دوباره برخی از صفات و شخصیتهای انسانی دانست که در بستر تاریخ منجر به اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری شده است و هیچ جا بهتر از بستر درام نمیتواند آنها را بار دیگر در دل مخاطب زنده و نسبت به خود به فکر وادارد.
یادآور میشود، انتشارات کتاب نیستان «میخواستم ببوسمت باران گرفت» را در ۱۱۲ صفحه و با قیمت ۱۵ هزار تومان منتشر کرده است.
انتهای پیام