صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۸۴۸۹۷
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۹

گروه اقتصاد ــ رئیس کارگروه تقریب مذاهب اسلامی ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی درباره سرنوشت بانک اختصاصی اهل سنت گفت: شکل‌گیری این بانک در عرصه تئوری خوب بود اما متأسفانه به دلیل برخی موانع به سرانجام نرسید.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد علم‌الهدی، رئیس کارگروه تقریب مذاهب اسلامی ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، صبح امروز یکشنبه، هفتم بهمن‌ماه در نشستی خبری که به منظور تبیین و اعلام برنامه‌های، کارگروه‌های این ستاد در ایام‌الله دهه مبارکه فجر در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، درباره سرنوشت بانک ویژه اهل سنت گفت: شکل‌گیری این بانک، تئوری خوبی بود اما عملیاتی نشد چراکه بانک نیازمند مجوزهایی از بانک مرکزی است. تئوری شکل‌گیری این بانک برای حمایت از قرض الحسنه بود.

فلسفه قرض‌الحسنه

علم‌الهدی تصریح کرد: قرض‌الحسنه یکی از اصول مهم در اقتصاد اسلامی و در مقابل بانکداری ربوی و غربی است. در حقیقت در این شیوه، وام بدون بهره داده می‌شود؛ اگرچه در ایران بعضأ دو تا سه درصد به عنوان کارمزد دریافت می‌شود که حتما برای آن توجیه شرعی دارند.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب اسلامی، شعار قرض‌الحسنه داده شده است و بانک‌ها هم از افراد به عنوان قرض‌الحسنه پول دریافت می‌کنند اما وقتی درخواست وام قرض‌الحسنه می‌دهند با جواب منفی بانک مواجه می‌شوند لذا تلاش کردیم بانکی برای فعالیت صرفأ قرض الحسنه برای اهل سنت شکل بگیرد و هیچ بهره‌ای به پول تعلق نگیرد.

درخواست اهل سنت برای تأسیس بانک ویژه

علم الهدی اظهار کرد: در میان اهل سنت این درخواست شدیدتر است و یکی از مشکلات ما در به ویژه در شرق کشور این است که متدینین آن‌ها، با این عنوان که عملیات این بانک‌ها ربوی است، حاضر به سپرده‌گذاری در این بانک‌ها نیستند لذا به عنوان سپرده کوتاه‌مدت هم حاضر به گذاشتن پول خود در بانک نیستند.

رئیس کارگروه تقریب مذاهب اسلامی ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در پایان گفت: با توجه به تأکید آن‌ها بر شکل‌گیری چنین بانکی ما هم بانک قرض‌الحسنه رسالت را معرفی کردیم اما خودشان هم صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای را تأسیس کرده‌اند.

انتهای پیام