هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده برجسته کشورمان در این مراسم با اشاره به اهمیت کتاب و قصه گفت: ریشه و اساس همه هنرهای جهان قصه و کتاب است. سینما همیشه بوده و نقش آن هیچ وقت کمرنگ نشده است، در عصر حاضر سینما رقیب کتاب است.
وی افزود: برای ماندگار کردن تصویر، فیلم، کتاب و ... باید قصهای وجود داشته باشد، در واقع وقتی قصه بیان شود، همراه با آن تصویرسازی نیز وجود دارد، یعنی همه این هنرها به گونهای به هم وابسته هستند.
مرادی کرمانی «قصههای مجید» را میوه درخت کتاب دانست و ادامه داد: تا قصهای نباشد حرفی برای گفتن نخواهیم داشت، هر قصه پیامها و درسهایی دارد که میتواند برای مخاطبان جذاب، مفید و سودمند باشد.
وی در ادامه خاطراتی از ارتباطش با کتاب بیان کرد و گفت: در کودکی کتاب را یک قران برای یک روز کرایه میکردم و تا صبح آن را میخواندم تا پولم را از دست ندهم. در خانه نیز تا صبح اجازه روشن نگه داشتن چراغ را نداشتم، به همین دلیل در کوچه از چراغ تیر برق شهرداری استفاده میکردم و کتاب میخواندم.
در ادامه این مراسم، غلامعلی کیومرثی نماینده هیئت داوران بیانیه هیئت داوران این جشنواره را قرائت کرد و گفت: قصهگویی هنری خلاق و ناب است و قصهگو باید مهارتهای لازم را یاد بگیرد، همچنین محتوای مناسبی را برای قصههای خود انتخاب کند.
وی توجه ویژه به مهارتهای ارتباطی، کلامی و محتوایی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: بهرهگیری درست از واژگان در قصهگویی، توجه به تفاوتها و مرزهای موجود قصهگویی با روایت، خاطرهگویی و نمایش، توجه به مستند بودن قصههای تاریخی و مذهبی، توجه دقیق به طراحی متن و استفاده بهینه از ابزارهای مختلف مانند افکت، موسیقی و ...، بهرهگیری از گویشها و پوششهای مناسب بومی در قصهگویی لازم و ضروری است و قصهگوها باید به نکات توجه کنند.
در پایان این مراسم از شش قصهگو با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی تجلیل و قدردانی شد. در بخش ویژه از زهرا رخشانی از سمنان و سمیه رجبی از اصفهان و در بخش عمومی از مرضیه تهم از تهران، سکینه پازوکی از سمنان، طاهره سادات سجادی از البرز و سیده خدیجه نورالدین از قم به عنوان برگزیده معرفی شدند. همچنین از عباسعلی زیبا و مهین ریواز به عنوان پیشکسوتان قصهگویی تجلیل شد.
اجرای شاهنامهخوانی از سوی کودکان و قصهگویی دو کتابدار از بخشهای جالب این مراسم بود که با استقبال کودکان همراه شد.
انتهای پیام