صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۸۷۴۳۰
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳

گروه جامعه ــ دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از آغاز هشتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر از 26 بهمن ماه در پارک گفت‌و‌گو خبر داد و گفت: امسال شاهد رشد 26 درصدی آثار ارسالی به جشنواره بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر امروز دوشنبه 15 بهمن ماه، با حضور دبیران و مسئولان این جشنواره برگزار شد.

در این نشست خبری حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و رئیس هشتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با اعلام این مطلب که جشنواره از 26 بهمن ماه تا 2 اسفند ماه در بوستان گفت‌و‌گو برگزار خواهد شد، گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ویژه برنامه‌هایی در این جشنواره برگزار می‌شود که از جمله آنها برپایی کارگاه سه روزه طراحی لباس به شکل تصویری با مضمون انقلاب و پیشرفت است.

وی ادامه داد: نمایشگاه اختصاصی این محصولات نیز برگزار می‌شود و ما امیدواریم بتوانیم طرح‌های ارائه شده را به تولید انبوه برسانیم. همچنین کتابی با عنوان چهل سالگی در حوزه مد و لباس منتشر خواهد شد.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به اینکه قبل از انقلاب چیزی به اسم مد ایرانی نداشتیم و در اوایل انقلاب نیز به دلیل وجود سایر اولویت‌ها کمتر مد ایرانی مورد توجه قرار گرفت، گفت: کتمان نمی‌کنیم که قبل از انقلاب صنعت پارچه وجود داشته اما براساس فرهنگ خودمان تولید نداشته‌ایم و مد و لباس ایرانی اسلامی ثمره انقلاب است.

اعطای نشان هنرمند انقلابی در بخش مد و لباس به 10 هنرمند برتر

وی همچنین از اعطای نشان هنرمند انقلابی در بخش مد و لباس به 10 هنرمند برتر این عرصه اشاره کرد و گفت: جشنواره در هشت بخش برگزار می‌شود و به غیر از بخش‌ بین‌الملل، عرضه محصولات و استان‌ها تمامی بخش‌ها در بوستان گفت‌و‌گو برگزار خواهد شد.

در ادامه این نشست شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک طی سخنانی به تحولات چند سال اخیر در عرصه مد و لباس اشاره و خاطر نشان‌کرد: طی دو سال اخیر شاهد به تولید انبوه رسیدن طرح‌های طراحان ایرانی هستیم. وقتی در حوزه مد دارای سبک ایرانی باشیم این مسئله به تولید کالای ایرانی و رونق نساجی و صنعت کمک خواهد کرد، همچنین داشتن مد و لباس ایرانی منجر به تاثیرگذاری بر عرصه عفاف و حجاب خواهدشد.

به گزارش ایکنا پاک‌بین، دبیر هشتمین جشنواره فجر نیز با اشاره به اینکه همیشه دغدغه طراحی را در ایران داشته است، گفت: توانایی طراحان ایرانی را می‌شناسم پس چرا نباید شاهد حضور طرح‌های آنها در سطح جامعه باشیم.

اضافه شدن طراحی پارچه روسری به جشنواره فجر

وی با اشاره به اینکه در این دوره جشنواره، بخش علمی دانشگاهی، مسابقه زنده در سه بخش پوشاک بانوان، پوشاک آقایان و اجتماع، بخش‌های عفاف و حجاب، طراحی پارچه، طراحی روسری، طراحی کیف و کفش، طراحی جواهرات، مجموعه سازی و کالکشن حضور دارند، گفت: امسال بخش طراحی پارچه روسری به جشنواره اضافه شده تا روسری ایرانی در کشور طراحی و استفاده شود. موضوع جشنواره نیز شهر ساحلی مکران در سیستان و بلوچستان انتخاب شده که رنگ خاصی دارد و طراحان می‌توانند بر روی رنگ‌های موجود در این شهر مانور دهند.

پاک‌بین از دریافت هزار دست لباس در دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: در بخش مسابقه آثار طراحان لباس، صنعت، موسسات، مزون‌ها، ویترین ملی و بخش بین‌الملل حضور خواهند داشت و بخش مسابقه زنده طراحی پارچه و کیف و کفش نیز برای اولین بار به جشنواره اضافه شده که افراد زیادی برای حضور در این بخش‌ها ثبت نام کرده‌اند. با این اتفاقات شاهد تحولات بزرگی در حوزه طراحی خواهیم بود و امیدواریم به مرحله‌ای برسیم که مسابقه طراحی زنده در تمامی بخش‌ها برگزار شود. همچنین نشست‌های تخصصی و آموزشی خواهیم‌داشت.

دبیر هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در پایان اظهار امیدواری کرد: شاهد تاثیر‌گذاری و حضور طرح‌های ارائه شده در جشنواره در ویترین مغازه‌ها و صادرات این مجموعه به خارج از کشور باشیم.

در ادامه قبادی در خصوص انتخاب مکران به عنوان موضوع جشنواره گفت: برای سومین سال برای جشنواره فجر، موضوع انتخاب شده‌ است. جشنواره امسال با موضوع منطقه مکران که ادامه سواحل خلیج فارس تا بندر گواتر در جنوب شرقی ایران است انتخاب شده، این منطقه ظرفیت گران قیمت اقتصادی و سیاسی دارد و دروازه ورود ایران به آب‌های جهانی بعد از خلیج فارس است.

وی ادامه داد: وجود گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری، جغرافیای خاص و حائز اهمیت، سواحل صخره‌ای و لباس‌های خاص این منطقه موجب شد برای معرفی بیشتر آن موضوع مکران را به عنوان موضوع جشنواره انتخاب کنیم. تعدادی از هنرمندان نیز برای آشنایی با منطقه به آنجا سفر کردند. 53 کارگاه آموزشی به صورت حضوری و آنلاین نیز برای سه هزار و 200 نفر از علاقمندان با هدف آشنای بیشتر با موضوع جشنواره برگزار شده که همه این کارگاه‌ها توسط مؤسسات مد و لباس خصوصی برگزار شده ‌است و دولت یک ریال هم برای آنها خرج نکرده است.

مد دولتی وجود ندارد

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ضمن انتقاد شدید از افرادی که مسئله مد دولتی را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: متذکر می‌شوم که مد دولتی وجود ندارد و فقط افراد باید چارچوب‌ها را رعایت کنند و عده‌ای فقط برای مغشوش کردن ذهن‌ها مسئله مد دولتی را مطرح می‌کنند.

وی عنوان کاملاً ایرانی جشنواره که با هدف معرفی ظرفیت‌های ایران انتخاب شده، برگزاری جریان نقد آثار برای اولین بار برای کالکشن‌ها، حضور فعالانه طراحی پارچه ایرانی، حضور 45 مرکز تولید پارچه ایرانی در جشنواره، تأکید بر نمایش آثار کاربردی، دریافت بیش از هزار و 289 اثر در جشنواره امسال، استقبال بالا از حضور در بخش طراحی زنده لباس، برپایی 11 نمایشگاه استانی و دعوت از فعالان مجازی و تلویزیون‌‌های اینترنتی حوزه مد و لباس را از مهم‌ترین ویژگی‌های جشنواره هشتم برشمرد.

رشد 26 درصدی آثار ارسالی به جشنواره هشتم

قبادی همچنین گفت: تولید فیلم کوتاه و مستند در دستور کار این دوره از جشنواره قراردارد و به غیر از بخش دانشگاهی امسال در تمام بخش‌ها شاهد رشد 26 درصدی آثار هستیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در پایان نیز آماری از آثار دریافت شده در بخش‌های مختلف جشنواره ارائه کرد و گفت: هفت هزار و 728 اثر به طور کلی به جشنواره رسیده است که در بخش عفاف و حجاب 31 طرح چادر، 562 طرح روسری، هزار و 811 طرح مانتوی اجتماعی، هزار و 674 طرح مانتوی مجلسی، 124 طرح لباس اجتماعی آقیان، 65 طرح کیف، 449 طرح کفش، 327 طرح پارچه، 842 طرح زیورآلات و ... بوده است.

وی همچنین اعلام کرد: امسال نیز همانند سال گذشته فروش به صورت متمرکز صورت نخواهد گرفت. 

در ادامه از پوستر هشتمین جشنواره مد و لباس فجر رونمایی شد و رئیس هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در خصوص ویژگی‌های این پوستر گفت: رنگ صورتی این پوستر به رنگ ساحل خاص و ویژه دریاچه لیپار در منطقه مکران است، رنگ سبز به رنگ جنگل‌های خاص این منطقه و دو رنگ کتفاوت آبی هم یکی به رنگ آسمان و یکی به رنگ دریای این منطقه است، نقش میانه هم یقه لباس و سوزن‌دوزی خاص بلوچی است که رنگ زرد و نارنجی غالب در این سوزن‌دوزی در آن رعایت شده است.

زاهدی دبیر بخش علمی جشنواره نیز از دریافت 110 مقاله، 84 پایان نامه و هزار و 310 تصویرسازی به این بخش خبر داد و گفت: 15 نشست نیز در بوستان گفت‌و‌گو در بخش علمی برگزار خواهدشد.

انتهای پیام