صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۹۰۸۰۴
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۷
ابراهیم متقی:

گروه سیاسی _ ابراهیم متقی اظهار کرد: امروز خاورمیانه عصر انقلاب را سپری می‌کند و عصر جدیدی در محیط پیرامونی ایران شکل گرفته که با تحولات شکل گرفته در ایران پس از انقلاب هماهنگی دارد.

به گزارش ایکنا ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران، پیش از ظهر امروز 28 بهمن‌ماه، در چهارمین همایش ملی مردم‌سالاری دینی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با موضوع مردم‌سالاری دینی و گفتمان مقاومت در محیط پیرامونی سخنرانی کرد.

متقی اظهار کرد: امروز خاورمیانه عصر انقلاب را سپری می کند و عصر جدیدی در محیط پیرامونی ایران شکل گرفته که با تحولات شکل گرفته در ایران پس از انقلاب هماهنگی دارد.

وی ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم، زمینه برای تغییر در ساخت اجتماعی و سیاسی در کشورهای پیرامونی به وجود آمد؛ کمیته سیاست تطبیقی آمریکا در این رابطه و کنترل تغییرات وارد عمل شد و نظریه نوسازی در این راستا مطرح شد.

متقی ابراز کرد: این نظریه به دنبال سه هدف شهری شدن، صنعتی شدن و سکولار شدن کشورهای پیرامونی بود تا بتواند به صورت مسالمت آمیز این کشورها را کنترل کند.
این استاد دانشگاه تهران افزود: این سه مؤلفه بنیان‌های اصلی انقلاب سفید در سال ۱۳۴۱ بود. در مقابل ابن جامعه و نهادهای دینی در ایران به آن واکنش نشان دادند و مبانی اندیشه‌ای جدیدی در ایران شکل گرفت.

متقی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب، چگونگی انتقال اندیشه دینی مطرح شد. در تفکر جامعه ایران صدور انقلاب مورد پذیرش همه گروه‌ها بود حتی بازرگان و لیبرال‌ها به صورت انتقال و صدور مرحله ای به آن اعتقاد داشتند.

وی ابراز کرد: اما امام(ره) و رهبر معظم انقلاب بر اهمیت صدور اندیشه دینی و انقلابی تأکید داشتند و امام(ره) بحث تشکیل هسته‌های انقلابی را در کشورهای مختلف مطرح کرد؛ در واقع مبانی اندیشه دینی با انقلاب اسلامی به حرکت درآمد و حتی انقلاب اسلامی الهیات انقلابی آمریکای لاتین را هم رادیکال کرد.

استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: در دهه سوم انقلاب این بحث مطرح می‌شود که اندیشه‌های انقلاب اسلامی در داخل بماند یا گسترش پیدا کند. اینجاست که با گستراندن این اندیشه جنبش مقاومت در کشورهای اسلامی شکل می‌گیرد.

وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی در حقیقت توانست نیروهای سیاسی فراموش شده و به حاشیه رانده‌شده را به حرکت درآورد. بنابراین مقاومت نوعی تلاش دموکراتیک برای متصل شدن به قدرت است.

متقی با بیان اینکه انقلاب اسلامی اندیشه قدرت نرم را تولید کرد که طبعاً باید مورد حمایت قرار گیرد، بیان کرد: لذا ذات جبهه مقاومت در محیط خاورمیانه ماهیت انقلابی و دموکراتیک دارد و اگر رادیکال شده به دلیل سازوکار سرکوب حکومت‌های محافظه‌کار منطقه با حمایت‌های بین المللی است.

انتهای پیام