ساجدی با بیان اینکه در روایات واژه صحت، عافیت و سلامت به کار رفته است افزود: از روایات استفاده میشود که واژه «سلامت» بیشتر برای صحت معنوی و روحی و «صحت» برای سلامت بدنی و «عافیت» برای هر دو مقوله جسمی و معنوی کاربرد دارد.
ساجدی با بیان اینکه انسان مومن در استفاده از واژه سلامت ابتدا سلامت معنوی را مورد توجه قرار می دهد اظهار کرد: ما باید گفتمان مفهوم سلامت را در جامعه ایجاد کنیم زیرا در روایات و آیات مورد توجه ویژه است و ابتدائا هم این مفهوم در اخلاق و معنویت به کار رفته است.
وی با بیان اینکه معنویت از معنا یعنی ناپیدا گرفته شده است افزود: معنویت فراتر رفتن از ظاهر و ورود به باطن است و همان طور که دنیا دارای عالم ملک و ملکوت است انسان هم این دو لایه را دارد.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: سلامت معنوی یعنی حرکت در مسیر برترین کمال ممکن و رسیدن به عالیترین کارکرد مورد انتظار است که موجب سعادت اخروی و رضایت از زندگی، نشاط و امید و آرامش در دنیاست.
وی افزود: خداوند کاملترین موجود است لذا انسان اگر بخواهد به سمت کمال حرکت کند باید قرب به خدا پیدا کند بنابراین قرب وجودی به خدا برترین کمال ممکن است لذا انسان باید وضعیت بینشی، گرایشی و کنشی خود را بررسی کند که آیا در این ساحت ها به سمت خدا حرکت کرده است یا خیر؟. در مورد کودکان نیز میتوانیم زمینه رسیدن کودک به این هدف را تامین کنیم و بینش و گرایش و کنش او را هدایت کنیم.
ساجدی با بیان اینکه سلامت معنوی چندوجهی است، تصریح کرد: نوجوانانی که در جبههها حضور داشتند و الگوی ما شدند نشان می دهد انسان ظرفیتهای متعالی دارد که باید زمینه حرکت آن به درستی فراهم شود و از جمله توجه به عوامل موثر بر فرزند است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: در اهداف بینشی باید به هدایت باور کودکان نسبت به خداشناسی، الگوهای شایسته و غایت بپردازیم که گام اول این است که والدین جایگاه سلامت معنوی را در خانواده بپذیرند. از نظر اسلام، سلامت دینی و معنوی فراتر از سلامت مادی است لذا این بینش باید در جامعه اصلاح شود که گام اصلی در این کار گفت و گوهای خانوادگی و ایجاد تجارب شیرین در این موضوع برای فرزندان است.
سبک زندگی شیرینی معنویت را میچشاند
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی میتواند شیرینی معنویت را به فرزندان بچشاند تصریح کرد: اگر در زندگی کینه، حسادت و زشتیها نباشد و نیکی ها حاکم شود در این صورت شیرینی معنویت نیز به کودکان چشانده خواهد شد البته نباید از دستورات الهی برای رسیدن به مطامع شخصی استفاده نکنیم و باید مراقب این چالش باشیم.
ساجدی با بیان اینکه در روایات نسبت به فرزندان آخرالزمان هشدارهای زیادی داده شده است تصریح کرد: در روایت بیان شده است که در آخرالزمان والدینی هستند که فقط به فکر تامین نیازهای مادی فرزندانشان هستند و از مسائل اخروی و اعتقادی آنان غافل می شوند.
ساجدی اظهار کرد: باید فضای باور فرزندان در دست والدینی مومن و معتقد به ارزشهای معنوی باشد و رفتار خودمان را مدیریت کنیم و البته از باورپذیری بچه ها نباید سوء استفاده و خرافات را به آن ها منتقل کنیم.
این محقق و استاد حوزه تاکید کرد: باید موقعیتسازی و موقعیتیابی برای کودکان داشته باشیم مثلا اهلبیت(ع) در آخرین لحظات عمر، به فرزندانشان وصیت میکردند زیرا این لحظه خیلی مهم و موثر است همچنین باید موفقیتها و نعمات را به خدا نسبت دهیم تا باور فرزندان به خدا بیشتر شود.
وی ادامه داد: ربط میان فعل و نتیجه از دیگر کارهایی است که باید به کودکان آموزش داده شود تا در بزرگسالی دچار کارهایی نشوند که نتیجه آن برایشان مهم نیست و مسئولیت پذیر نباشند.
انتهای پیام