به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجتالاسلام محمود لطفیان سرگزی، مدیرعامل پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه، 11 اسفندماه در کارگاه آموزشی «نماز و انتظار به روایت صحیفه سجادیه» که در قم برگزار شد، گفت: یاد خدا مایه آرامش جان، تقوا و شهامت است و فراموش کردن او سبب اضطراب، ترس و نگرانی است.
وی در پاسخ به اینکه مراد از رفتار مذهبی چیست؟ بیان کرد: رفتار مجموعه گویشها، عادتها، عملکردها، باورهای نسبتا پایدار بوده که قابل مشاهده، ارزیابی، سنجش و پیشبینی است مثل نماز، حجاب و حضور در مساجد.
کارشناس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: در نماز خاصیت جهاد موجود است زیرا که جهاد با نفس اماره است که همان جهاد اکبر است. نماز روح ایمان را در انسان تقویت و نهال تقوا را در دل پرورش میدهد و وسیله تکامل معنوی است.
استاد مرکز تخصصی نماز و مهدویت ادامه داد: همیشه آرامش یکی از گمشدههای مهم بشر و اضطراب و نگرانی یکی از بزرگترین بلاهای زندگی انسانها بوده و هست؛ قرآن مطمئنترین راه را اقامه نماز، صبر و تلاش میداند.
وی با بیان اینکه نماز انسان را با فرشتگان همصدا و همراز میکند، گفت: نماز، انسان را از جهان محدود ماده و چهار دیواری عالم طبیعت بیرون میبرد و به ملکوت آسمانها دعوت میکند. نماز، نردبان ترقی است که هرچه بیشتر با حضور قلب خوانده شود، انسان به مقام بالاتر میرود.
مدیرعامل پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه بیان کرد: نماز، تنظیم تدریجی عمل با عقده است، انسان وقتی اعمال صالحه را در خارج از نماز انجام میدهد به معنای اذن ورود به حرم است و لذا به این جهت است که میگوییم تکبیرةالاحرام؛ چون انسان برای ورود به حرم، باید گذرنامهای برای این حرم داشته و چیزی آورده باشد که در آن جا نتیجه و ثمرهاش را دریافت کند و این مطلب در دعای ابوحمزه از امام سجاد(ع) نیز آمده است کسی که با آرامش و با رعایت واجبات نماز خم و راست میشود؛ از جاهلان و قاصران نماز محسوب نمیشود.
وی یادآور شد: نمازهای جمعه و جماعت آرامشدهنده دلها و سدی در برابر گناهان آینده است.
محمود لطفیان
انتهای پیام